Digidexo.com

Hva som forårsaker ADHD hos barn?

ADHD Oversikt

Attention Deficit og Hyperactivity Disorder (ADHD) har nylig kommet til medisinsk bevissthet som en medisinsk tilstand og er fortsatt dårlig forstått. Hva er minst forstått er hvordan noen barn kontrakt det og andre ikke. Videre ser det ut til at det er en enestående mengde nydiagnostiserte ADHD tilfeller hos barn i dag, sammenlignet med for 50 år siden. Disse faktorene reiser spørsmål av genetiske, miljømessige og emosjonelle komponenter i ADHD makeup.

Fysiske årsaker til ADHD

Mange leger er enige om at ADHD oppstår på grunn av unormal hjernens kjemi, som gjør mange andre mentale tilstander. Det er antatt at ADHD oppstår på grunn av hjernen ikke produsere nevrotransmittere, spesielt serotonin, ansvarlig for å lytte og være oppmerksom. Mange leger mener dette er slik fordi de merker en dramatisk forbedring hos barn som tar medisiner, såkalte psykostimulerende, som produserer disse nevrotransmittere. I tillegg Magnetric Resonance Imaging (MRI) og Positron emisjons tomografi (PET) skanner viser at de områdene av hjernen som skal lyse opp når du lytter og betaler oppmerksomhet ikke hos barn med ADHD.

Miljømessige årsaker til ADHD

Foruten biologi, kan ADHD årsaker ha en miljøkomponent. Dette har ikke så mye å gjøre med diett (slik som å spise for mye sukker), men understreker hjemme og på skolen som kan forverre symptomene. For eksempel, en ond sirkel oppstår ofte når et barn ikke betaler oppmerksomhet i klasserommet og kjeftet for det, noe som fører ham til å trekke seg ytterligere inn i sitt eget skall av skyld og harme. Videre, hvis barnet blir forsømt hjemme, kan hans oppførsel gå ukontrollert og forverre inn i full-blåst ADHD.