Digidexo.com

Jødiske hudlidelser

Hudsykdommer er blant de tidligste medisinske forhold som er nevnt i Bibelen, og detaljerte diskusjoner om deres behandling er funnet i Talmud. I dag, en rekke genetiske hudsykdommer påvirke jødiske folk, spesielt de av Ashkenazic herkomst.

Historie

The Book of Mosebok (kapittel 14) beskriver en hud tilstand som kalles tsara'at, ofte oversatt som spedalskhet, som er diagnostisert av en Kohen, et medlem av prestefamilien. Behandling omfatter barbere det berørte området, karantene og rituell renselse. Talmud og senere rabbinske kommentatorer knytte denne sykdommen med synd sladder og karakter attentat. Vitenskapelige fremskritt i det 20. århundre bedt jødiske ledere for å fremme utbredt testing for å identifisere genetiske markører for flere forhold som påvirker jøder i særdeleshet.

Niemann-Picks sykdom

En nevrologisk lidelse først identifisert i 1914, påvirker Niemann-Picks sykdom ca 1 av 40.000 askenasiske jøder. Det er identifisert dels av gulbrune pigmentert hud.

Bloom syndrom

Selv om forekomsten av Bloom syndrom er forholdsvis sjelden, ca 1 prosent av alle askenasiske jøder bære det defekte genet, spesielt hanner av polsk opprinnelse. Bloom syndrom er preget av pigmenterte hudlesjoner.

Pemfigus vulgaris

Jødiske voksne i alderen 50 til 60 år som lider av pemfigus vulgaris utvikle lesjoner og blemmer i ansiktet, armhulene og andre områder av kroppen. Denne tilstanden er vanligvis ikke alvorlig, men det kan bli dødelig hvis den ikke behandles riktig.

Fanconi Anemi

Som Tay-Sachs-syndrom, må begge foreldrene er bærere av genetisk sykdom fanconi anemi for å få et barn påvirket av sykdommen. En dødelig tilstand, vises Fanconi anemi vanligvis ved sen voksenalder og er preget av cafe-au-lait-lignende eller suntanlike misfarging av huden.

Diagnose og behandling

Som alle etniske grupper, jøder lider av en rekke hudsykdommer, hvorav noen kan bli lindret med enkle aktuelle behandlinger. Andre er et tegn på mer alvorlige genetiske problemer.