Digidexo.com

Farene ved Smokeless Tobacco, Sigarer og Rør

Farene ved Smokeless Tobacco, Sigarer og Rør


Sigarettrøyking har vært knyttet til lungekreft, hjertesykdom og mange luftveisproblemer. Noen slår til alternativer til sigaretter i form av røykfri tobakk og snus. Andre røyke rør og sigarer. Men alle kommer med sine egne helserisiko.

Nikotin Effects

Nikotin, en naturlig forekommende stimulant i tobakk, kan være giftige dersom det tas i tilstrekkelig høye doser, som ikke er mengden av nikotin absorbert av tobakksbruk. Nikotin er et avhengighetsskapende stoff som gjør at brukeren føler seg våken i starten, deretter avslappet med fortsatt bruk. Nikotin øker pulsen, spesielt i nye brukere, senker hudtemperatur og reduserer blodstrømmen til ekstremiteter. Denne økningen risiko for hjertesykdom og slag.

Farene ved Smoke

Alle former for tobakksrøyk er farlig på grunn av de mange kjemikalier som finnes i den, og deres innvirkning på menneskekroppen. Røyk inneholder tjære, som har tusenvis av kjemikalier, inkludert de som er kjent for å forårsake kreft. Andre kjemikalier som finnes i tobakksrøk omfatter cyanid, benzen, formaldehyd, metanol, acetylen, ammoniakk, karbonmonoksid og nitrogenoksid.

Passiv røyking er en konstant fare for folk rundt en røyker. Nonsmokers kan inhalere de samme kjemikaliene fra passiv røyking som de ville ble de røyke tobakk selv.

Smokeless Tobacco

Snus er finmalt eller opprevet slik at det kan brukes som snus eller plassert mellom kinnet og tyggegummi. Større tobakksblader kan også tygges. Mens snus ikke er brent, fortsatt inneholder det samme skadelige elementer, inkludert 28 kjemikalier kjent for å forårsake kreft. Faktisk, fordi tobakk er direkte eksponert mot det myke vevet i munnen eller slimhinner i nese, utgjør det en større risiko for å utvikle kreft i munnhulen.

The National Cancer Institute og andre offentlige helseorganisasjoner har publisert omfattende data om farene ved snus.

Sigarer og rør

Noen mennesker tror at røyking sigarer og rør er tryggere enn å røyke sigaretter fordi røyken ikke inhaleres direkte av brukeren. Sigar og piperøyking er fortsatt farlig, men. Selv om rør og sigar tobakk har færre tilsetningsstoffer enn sigaretter, er kreftfremkallende stoffer og andre farlige kjemikalier likevel funnet i røyken. Denne røyken kommer inn i røyker munn ufiltrert, noe som eksponerer munnen til større konsentrasjoner av disse kjemikaliene, som fører til en økt risiko for leppe, munn og hals kreft.

I tillegg er passiv røyking fra rør og sigar tobakk like farlig som for sigaretter, som inhaleres av de røyker og menneskene rundt ham eller henne.