Digidexo.com

Hva er årsaken til roten kanalene?

Hva er årsaken til roten kanalene?


En rotfylling er et kirurgisk inngrep en tannlege utfører ved å reparere det skadde området som har blitt smittet eller er abscessed for å redde tannen og hindre utvinning. Rotkanalen er området der tannen nerve ligger inne i en pulpa, som er ansvarlig for sensoriske følelser av tannen. Smerte, sensitivitet, misfarging, hevelse og ømhet er de hyppigst rapporterte symptomer på en rotfylling problemet. Årsakene som ville kreve en rotfylling varierer avhengig av den enkelte, men kan inkludere forfall, flere tannbehandling og traumer til tannen.

Decay

Den vanligste årsaken til en rotfylling er forråtnelse forårsaket av hulrom i massen område av tannen. Ifølge medicinenet, er rapportert i hulrommene over 90 prosent av befolkningen. Et hulrom i rotkanalen skjer når bakterier kommer inn i det indre område av tannen, der roten er tilstede og produserer syrer. Disse syrer forårsake demineralisering eller hullene i tennene. Når forfallet entrer masseområdet, vil det føre til skade og kan forårsake smerte, død av massen området, eller en tann abscess. Pasienten har to valg til enten gjennomgå en rotfylling for å fjerne den infiserte papirmasse området eller gjennomgå en tanntrekking.

Flere tannbehandling

En person som gjennomgår flere tannbehandling til enten fikse en infisert tann eller for å erstatte fyllinger er mer sannsynlig at du trenger en fremtidig rotfylling. Behovet for å erstatte fyllinger oppstår når bakterier eller matpartikler inn i området mellom tann og fylling og forårsaker nedbrytning kan forekomme. Hvis venstre ubehandlet, kan forfallet reise ned til massen området av tannen som forårsaker infeksjon eller abscess i kanalområdet. Når flere dentale prosedyrer utføres, svekker tannen og integriteten av tannen er kompromittert, slik at en økt risiko for komplikasjoner tann.

Trauma

Når traumer oppstår til en tann fra enten en ulykke eller skade, er det høy risiko for en fremtidig rotfylling. Hvis tannen er frakturert eller ødelagt i den grad at nerveroten er eksponert, vil en rotfylling redusere smerte og hevelse som vanligvis er til stede i en traumatisk hendelsen. Men i noen tilfeller av traumer til en tann, symptomer presenterer ikke en gang. Trauma til en tann er vanlig hos barn som er svært aktive og har normale ulykker forårsaker innvirkning på ansiktet, for eksempel sykling, skating og skateboarding. Disse ulykkene forårsaker ikke traumesymptomer med en gang, men det kan svekke tannen og føre til problemer senere i livet når barnet blir voksen.