Digidexo.com

Hva gjør en person en Night Owl?

Hva gjør en person en Night Owl?


Begrepene "natt ugle" og "natt person" er gitt til folk som synes å fungere og fungere bedre gjennom timer om natten enn de fleste andre mennesker som tilbringer natt timer sover. Det synes å være en naturlig predisposisjon snarere enn en livsstil valg.

Hvor den kom fra

Ifølge Random House Dictionary, ble begrepet "natt ugle" genererte en gang på 1500-tallet med en referanse til fuglearter som fungerer kun etter at solen går ned. Begrepet ble deretter flyttet over til menneskelig atferd tre århundrer senere på 1800-tallet.

Hvem de er

Natteravner er mennesker som synes å være så nattdyr i deres søvnmønsteret som ekte ugler. De har ingen problem fungerer godt over midnatt og inn i daggry timer neste morgen. Den største energi brenne en tendens til å bli i de siste timene av reversert søvnsyklus, nærmest deres daggry sengetid.

Årsaker

Folk som passer natten ugle beskrivelse kan rett og slett være disponert til å jobbe senere i dag og i natt, i stedet for å følge en tradisjonell timeplan, på grunn av medfødte forskjeller i døgnrytme. Science Daily viser til muligheten for en etter arbeidstid genet funnet i mus som, hvis sant for mennesker også, kan meget vel forklare noen menneskers biologiske sykluser være forskjellig fra de ordinære sun-up / sol-down typer.

På den annen side, for de som har ekte søvnforstyrrelser som følge av en forstyrrelse i deres system, tilpasning til en natt ugle tidsplan kan rett og slett være å gjøre en god ting ut av en dårlig situasjon.

Felles Forvirring med Insomnia

Insomnia er en medisinsk tilstand der kroppen er forhindret fra nedleggelse og sove. En søvnløs er tradisjonelt ikke er interessert i å holde seg våken om natten; problemet er at han rett og slett ikke kan få til å sove uansett hvor mange forsøk han gjør. Søvnløshet kan være ekstreme eller delvis, med situasjoner som spenner fra å ikke kunne få sove i utgangspunktet å sove urolig og våkner ofte. Som et resultat av den personen aldri helt hviler, og ofte føler seg svekket senere under våkne timer. I motsetning til å være en "naturlig" natt ugle, har en søvnløs ikke noe valg, og kan faktisk veldig mye foretrekker å sove godt om natten, hvis det var mulig.

Night Owls og Dag Verden

Nattugler, da tvunget til å jobbe eller funksjon under tradisjonelle dagslys timer, har en tøff tid med det. Det kan være vanskelig justering; ofte de er treg for tidlige avtaler, og ikke fungere godt før middagstid. Dette kan være en hyppig kilde til stress på en arbeidsplass som ikke tillater fleksibel arbeidstid og forventer fullt fungerende ansatte på 7 eller 8 am

Andre relaterte navn

De med en preferanse for å være en natt ugle kan finne seg å bli beskrevet av ulike vilkår i ulike regioner. I noen land er nattugler omtales som B-mennesker, mens de typene morgen kalles A-mennesker. En artikkel i Journal of Kronobiologi International (2006) refererer til kvaliteter av de to typene som morningness og eveningness.