Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) kan være svært ubehagelig og kan føre til alvorlige helseproblemer når venstre ubehandlet. Heldigvis er behandlingen svært enkelt når en lege bekrefter du har en UTI. Hvis du har noen av følgende symptomer, ringe legen din for en avtale slik at du kan begynne å føle seg bedre snart.

Bruksanvisning

Identifisere Symptomer

•  Får du en brennende følelse når du tisser? Når du har en UTI, kanskje du føler behov for å urinere ofte og da føler brenning når du gjør. Blæren er ofte irritert, slik at folk føler et konstant behov for å gå.

Gjør du føler verkende? En UVI kan gi deg smerter over alt, irritasjon i nedre del av magen og en følelse av press. Noen mennesker føler seg sliten, skjelven eller har ryggsmerter dersom infeksjonen har spredt seg oppover mot nyrene. En nyrestein kan også forårsake en infeksjon hvis den blir sittende fast i nyrene eller på vei til blæren. Dette fører tilbake og / eller side smerte og kvalme.

Sjekk urinen. En UVI kan føre til urin for å se uklar og melkeaktig ut. Hvis en infeksjon er ille nok, kan det være blod i urinen, slik at det ser rosa. En nyrestein kan også forårsake blod i urinen, og kan selv slå urin rødt. Disse symptomene bety at du trenger å gå til øyeblikkelig hjelp eller legevakten umiddelbart.

Sjekk om feber. En UVI ikke alltid føre til feber, men det kan. Barn er mer sannsynlig å ha feber og ikke så mye smerte. De eldre har en tendens til å vise forvirring mer enn andre symptomer. Det er verdt en tur til legen hvis noen er "ikke føler rett," har en lav feber eller en plutselig endring i bad vaner.

Føler du deg smerte? Noen mennesker vil ikke ha noen symptomer bortsett fra skarp eller verkende smerter. Noen ganger infeksjonen fører til en skarp smerte i siden eller nedre del av ryggen.

Gå til legen din. Hvis du tror du har en UTI kan teste, legen din urinen for bakterier, for hvite blodceller som bekjemper infeksjon, og for blod. Det er raskt og tar bare et besøk for å få en resept på antibiotika.

Tips og advarsler

  • Drikker masse vann (og tranebærjuice) kan lette symptomene og bidra til å forhindre UVI. Men ikke prøv å behandle en UTI hjemme.