Digidexo.com

Tethered Cord syndrom hos voksne

Tethered ledningen syndrom er en sjelden progressiv lidelse. Det skyldes vev vedlegg som begrenser ryggmarg bevegelse i ryggsøylen. Et eksempel er spina bifida, en fødsel defekt der ryggmargen ikke har separert fra huden på ryggen under fosterutviklingen. Andre typer av tjoret ryggmarg syndrom også forekomme.

Medfødt Tethered Cord Syndrom

Tethered ledningen syndrom kan være til stede ved fødselen, men noen ganger er ikke diagnostisert før mye senere. Pasienter vanligvis opplever symptomer i løpet av en vekstspurt, men sjelden, er sykdommen ikke diagnostisert før i voksen alder. På dette punktet, tidligere mindre symptomer kan forverres av skade, skiveprolaps, stretching manøvrer eller andre aktiviteter som påvirker ryggen.

Voksen Tethered Cord Syndrom

Tethered ryggmarg syndrom kan også utvikle seg i løpet voksenlivet. Det kan forekomme, for eksempel, hvis arrvev etter en skade eller ryggraden tilbake kirurgi blokkerer fluidstrøm rundt ryggmargen, forårsaker cyster å danne. Syndromet kan også resultere fra en tumor eller en godartet vekst kalt en lipoma.

Symptomer

Symptomer hos voksne inkluderer smerter, spesielt på baksiden av beina, leg nummenhet eller prikking, muskelkramper, muskelsvakhet eller atrofi i bena og problemer med å gå. Pasienten kan oppleve smerter i foten buer og ryggsmerter som blir verre under aktivitet. Endringer i sensoriske evnene kan resultere i tarm eller blære inkontinens.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis laget ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MRI). Prevalensen av MRI har ført til en økning i diagnostisering av tethered ryggmarg syndrom hos voksne, som tidligere kanskje har opplevd progressiv forverring av symptomer med ingen definitiv diagnose.

Behandling

Leger anbefaler generelt at voksne diagnostisert med tethered ledningen syndrom har kirurgi for å lindre nåværende symptomer og hindre ytterligere komplikasjoner. Kirurgi kan også gjenopprette noen tapt funksjon. Overbevisende pasienter til å ha tilbake kirurgi kan være problematisk, men hvis symptomene ikke er invalidiserende.