Digidexo.com

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd


I utviklingsland er jodmangel et stort helseproblem. Men i USA og de resterende industrialiserte verden, er jod mangel er sjelden, ifølge Mayo Clinic. I USA, er jod lagt til som et supplement til vanlig bordsalt, som gir en viktig kilde til jod i norsk kosthold. Likevel, noen mennesker tar jod kosttilskudd, som har både fordeler og ulemper.

Regulerer Metabolic Rate

Jod er viktig for reguleringen av metabolic rate. Legemet produserer ikke jod, slik at det må skaffes fra mat, eller fra et supplement, i henhold til American Association Thyroid. Når noen er mangelfull i jod, kan ta jod kosttilskudd korrigere hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk.

Regulerer østrogen i brystvev

Jod kosttilskudd kan også ha livreddende fordeler for kvinner som er mangelfull i jod. The Natural Health Information Centre hevder at jod kan beskytte brystvevet mot kreft-relaterte effekter av østrogen. Jod kan også gi en viss beskyttelse mot stråling, som kan være en bekymring med modne kvinner som planlegger regelmessig mammografi.

Hypertyreose og Hypothyroidsm

Overflødig jod kan ha alvorlige helseeffekter. Personer som ikke er mangelfull i jod, men som tar store mengder jod kosttilskudd kan utvikle hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel. Hypotyreose er også en mulig bivirkning for folk som tidligere hadde lidd under aktiv skjoldbrusk, men som hadde gjenvunnet sunn skjoldbrusk funksjon, ifølge Merck Manuals Online Medical Libraries.

Ineffektivitet og toksisitet

National Institutes of Health sier at jod kosttilskudd er ikke nødvendigvis den mest effektive behandlingen for struma (unormal hevelse i skjoldbruskkjertelen i halsen), som er relatert til jod mangel. The American Thyroid Association advarer om at folk som tar jod, men som ikke trenger det kan utvikle autoimmune skjoldbrusk sykdom. National Health Information Centre hevder at ved svært høye doser, kan jod være giftig for mennesker.