Digidexo.com

Hva er effekten av glukosamin HCI?

Hva er effekten av glukosamin HCI?


Glukosamin HCI (hydroklorid) er en amino sukker og forløper til beskyttende vev som finnes i sunn felles brusk, muskler, sener og leddbånd. De som lider av leddgikt forholdene i bein og ledd ta glukosamin som et supplement for å kontrollere symptomer på deres tilstand og kjempe mot degenerative skader. Glukosamin HCI, sammenlignet med glukosamin sulfat, er en av de mest kostnadseffektive og lett kjøpt glukosamin kosttilskudd.

Leddene

I 1971 oppdaget forsker K. Karzel at glukosamin HCI, i tillegg til andre glukosaminprodukter, stimulerte produksjonen av glykosaminoglykan laget, som bidrar til å beskytte ledd, leddbånd og sener fra slitasje. Denne studien ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet "Pharmacology" og viste at glukosamin HCI hadde en direkte effekt på veksten av brusk vev, fungerer som en forløper for et beskyttende lag av celler som bidrar til å styrke og stabilisere felles struktur.

Brusk

I 2004 Osteoarthritis Research Society publisert en studie i deres journal "Osteoarthritis og brusk", der forsker E. Uitterlinden uttalt at glukosamin HCI redusert nedbryting av osteoarthritic brusk vev i laboratorietester betydelig. Denne studien tyder på at glukosamin HCI har effekten av å bremse ned de kroniske degenerative prosesser som er involvert med slitasjegikt. En annen studie publisert i "Journal of Rheumatology" i 2006 bekreftet disse ideene når forsker P. Chan fant at glukosamin, samt chondroitan sulfat, beskyttet leddene fra betennelser og kjemisk nedbrytning.

Pain

Mens det er en god del anekdotiske støtte for bruk av glukosamin HCI for å redusere smerter forbundet med slitasjegikt, forsker J. Houpt hevdet i en studie publisert i 1999 i "Journal of Rheumatology" at det var ingen bevis som støtter denne ideen. Glukosamin HCI ble ikke funnet mer effektivt enn placebo i denne 8-ukers prøveperiode, men J. Houpt kommenterte at så mange som 77 prosent av de som deltok fortsatte å bruke glukosamin HCI etter at studien ble avsluttet. Glukosamin HCI er mildt anti-inflammatorisk, og dette kan være grunnen for sin rapporterte fordel for smerte.

Revmatoid Artritt

I en studie publisert i "Rheumatology International" i 2007, forsker H. Nakamura fant at glukosamin HCI var effektive i å redusere symptomer hos pasienter med revmatoid artritt. Mens glukosamin HCI ikke synes å ha noen anti-revmatoid effekter eller endre den faktiske tilstanden, det utøves betydelig smertelindring hos pasienter som fikk den. Som et resultat, kan glukosamin HCI være et nyttig supplement ikke bare for de med osteoartritt, men for de som lider av reumatoid artritt så vel.

Toksikologi og allergi

Glukosamin HCI regnes som trygt, og ingen bivirkninger eller interaksjoner er rapportert. En liten prosentandel av befolkningen kan være allergisk. Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever symptomer på en allergisk reaksjon, som pustevansker, hevelse i lepper, lukking i halsen eller elveblest.