Digidexo.com

Diett for Fibroids

Livmor fibroids, også kjent som fibromyomas, leiomyomas og myomer, er godartede vekster i livmoren som oppstår fra overproduksjon av en enkelt celle utvikle seg fra den glatte vev av livmoren. Det finnes utallige metoder for behandling, selv om fibroids vanligvis ikke føre til alvorlige problemer og krever ikke noe mer enn et godt øye til å overvåke deres vekst. Etter en viss diett, kan redusere risikoen for fibroider.

Symptomer og årsaker

Når livmor fibroids er symptomatisk, de ofte har hyppig vannlating, smerter i bekkenet, ryggen eller beina, forstoppelse og en langvarig eller tung menstruasjonssyklus. Symptomene er ofte avhengig av plasseringen av fibroider. Hvis de vokser inn i livmoren 'indre hulrom, de kalles submukøse fobroids, med primære symptomer å være tung menstruasjonsblødninger. Hvis de strekker seg utenfor livmoren, kalles de subserosal fibroids, med den primære symtom være urinveisproblemer.

Den direkte årsaken til fibroids er ukjent, men det finnes flere teorier om hva som kan hjelpe i deres utvikling. Disse inkluderer genetiske avvik, kjemiske ubalanser og, sentrale til forestillingen om en fibroid kosthold, overdreven produksjon av østrogen.

Advarsler

Det finnes en rekke måter å behandle uterine fibroider, inkludert medikamenter, en hysterektomi (fjerning av livmoren) og en myoectomy (fjerning av fibroider). Det finnes imidlertid en rekke tilsynelatende effektive alternative behandlinger, slik som urter, stressreduksjon og en spesiell diett. Selv om disse kan fungere for noen mennesker, er det vitenskapelige bevis som støtter deres effekt nesten ikke-eksisterende. Som sådan, bør du kontakte legen din før du starter noen alternativ behandling og å diskutere alle mulige behandlingsalternativer.

Uterinfibroid Diet

Gitt at årsaken til livmor fibroids er relativt ukjent, er effektiviteten av noen form for spesiell diett oppe til debatt. Når du tar i betraktning de mange mulige årsaker, spesielt rollen østrogen kan spille, visse matvarer og kosttilskudd restriksjoner kan tenkes å bidra til å redusere risikoen for de som er plaget med livmor fibroids.

En diett rik på hele korn er foreslått, som de inneholder ligniner, som anses en anti-østrogen. Vanlige matvarer rike på ligniner inkluderer linfrø, rug og bokhvete, blant andre.

I tillegg til dette, kan en diett rik på fiber være effektiv til å hjelpe til å fjerne store mengder av østrogen fra kroppen. Som sådan er en diett med høyt fiberinnhold (minst 28 g per dag), som kan inkludere nøtter, frø, frukt og grønnsaker og korn anbefalt. Som kontrast bør mat lavt fiber, slik som rødt kjøtt, stekte matvarer, sukker, koffein og alkohol unngås. Disse matvarer kan føre til leveren til å fungere også vanskelig på grunn av ekstra stress, noe som kan gjøre sine andre oppgaver lide, for eksempel å bryte ned østrogen.

Kvinner som får et overskudd av østrogen bør vurdere muligheten for å redusere deres forbruk av soya. Isoflavoner i soya som genistein og daidzein er sterke østrogen reaktorer og kan øke, redusere og megle østrogennivå. Som sådan er en diett høy i soya vanligvis ikke anbefalt i de med høy risiko for livmor fibroids på grunn av potensialet for økt østrogennivå. Soya kosttilskudd eller legge soya-rik mat til dietten bør diskuteres med legen, som folk reagerer forskjellig på dem, spesielt hos de med andre østrogen-reseptor positive forhold.

Kosttilskudd

En rekke bilag kan være nyttige ved forebyggelse og behandling av til og med uterine fibroider. En av de anbefalte kosttilskudd inneholder flavonoider, som deres anti-østrogen egenskaper kan vise seg fordelaktig. Diskutere bruken med legen din, da de kan øke, heller enn å redusere, østrogennivå.

I tillegg kan alle betraktes som en del av urter som så Palmetto og ryllik blomster, så vel som vitamin C, og sink og vitamin E for deres immunfremmende anti-oksiderende egenskaper. Hvis livmor fibroids forårsake blødninger, kan mat med høyt jern hjelpe hvis blødningen forårsaker anemi.

Vekt

En faktor påvist å øke risikoen for uterine fibroider er fedme. Resultatet av en studie som ble publisert i 1991 utgaven av Nutrition antydet uterine fibroider som presenterer symptomer kan være forbundet med fedme.

Dette ble gitt ytterligere troverdighet i en studie publisert i 1998 utgaven av epidemiologi, som viste bevis på at kvinner med kroppsmasseindeks over 30 opplevde en 23 prosent større sjanse for å utvikle livmor fibroids.