Digidexo.com

Sunn fiskeolje dagsrasjon

Fiskeolje, en av de mest etterspurte kosttilskudd, er rik på essensielle fettsyrer. Disse omega-3 fettsyrer er ikke normalt finnes i store mengder i den typiske amerikanske dietten.

Former for fiskeolje

Fiskeolje er tilgjengelig som et supplement i både flytende olje form og som en gelcap. De fleste foretrekker den gelcap form siden den ikke har en "fishy" smak.

Bruk av fiskeolje

Ifølge Mayo Clinic, støtter vitenskapelig forskning bruk av fiskeolje kosttilskudd for å forbedre høyt blodtrykk, forebygge hjertesykdom og muligens lindre revmatoid artritt. Dette er bare noen av de måtene som fiskeolje kan være fordelaktig.

Daglig Dosering

Det amerikanske Food and Drug Administration sier en dosering på opptil tre gram fiskeolje daglig er "generelt ansett som trygge." Supplement produsenter anbefaler en varierende dose, hvor som helst to-fire tusen-milligram kapsler daglig. Noen leger, for eksempel Dr. Nicholas Perricone, en hudlege som har skrevet flere bøker, foreslår å ta opp til ni kapsler om dagen.

Forsiktighetsregler

Sørge for at eventuelle fiskeolje supplement du tar er sertifisert fri for PCB og andre heavy metal forurensninger, siden mange fisk har vært utsatt for disse giftstoffene. Også, noen tar antikoagulerende medisiner bør oppsøke lege, siden store doser av omega-3 fettsyrer kan ha en blodfortynnende effekt.

Mulige bivirkninger

Jo mer fiskeolje du tar, jo mer sannsynlig at du vil oppleve vanlige bivirkninger. Disse inkluderer urolig mage, diaré og ubehagelige "fisk burps." Begrens burps ved å ta fiskeolje før måltider og ved gradvis å øke inntaket.