Digidexo.com

Ektopisk graviditet og Metotreksat

Hvis en kvinne opplever en graviditet utenfor livmoren, må hun handle med en gang for å avslutte svangerskapet. Ifølge google.com/health, ektopisk svangerskap oppstå i ett i hver 40-1 i hver 100 graviditeter. En graviditet utenfor livmoren er en "unormal graviditet som oppstår utenfor livmoren." Denne tilstanden kan være dødelig for mor og baby.

Hva er Metotreksat?

Metotreksat hindrer utviklingen av cellene i kroppen. Reproduktive celler, kreftceller, benmargsceller, og hudceller er de beste celler til å hindre at disse cellene bevege seg raskt. Metotreksat kan brukes til å avslutte en tidlig graviditet utenfor livmoren eller stoppe veksten av "noen embryonale eller fosterceller som ligger igjen etter operasjonen for å avslutte et svangerskap utenfor livmoren."

Hva Metotreksat gjøre?

Metotreksat blir vanligvis injisert i to forskjellige steder på kroppen. Dette øker sjansene for at medisinen vil bli fullstendig absorbert. Metotreksat hindrer utvikling av hurtig delende celler, slik som "embryonale, føtalt, og tidlig placenta celler." En kvinne som har en graviditet utenfor livmoren kan ta denne medisinen er avslutte svangerskapet. Når injisert, vil medisinen slippe hCG nivåer, som er et tegn på graviditet er slutt.

Bivirkninger

Ved bruk av metotreksat for behandling av graviditet utenfor livmoren, kan mange bivirkninger oppstår. Noen vanlige bivirkninger er magesmerter og kramper. Du kan også oppleve vaginal blødning, kvalme og tretthet. Siden det er så mange mulige bivirkninger, må en lege følge deg gjennom hele behandlingen.

Symptomer på ektopisk graviditet

Mange symptomer kan oppstå med en graviditet utenfor livmoren. Disse inkluderer amenoré, unormal vaginal blødning, ømme bryster, kramper, kvalme, smerter i korsryggen, og magen eller bekkensmerter.

Intervensjon

Ektopisk svangerskap kan være en fatal situasjon for moren. På grunn av dette, bør graviditet ikke fullført. En nødsituasjon inngrep må utføres for å fjerne "utviklings celler" for å redde kvinnens liv. Hvis ikke, kan det svangerskap utenfor livmoren revne livmoren som kan føre til sjokk.