Digidexo.com

Hva er forekomsten av Ovarian Cancer i polycystisk ovariesyndrom sykdom?

Hva er forekomsten av Ovarian Cancer i polycystisk ovariesyndrom sykdom?


Ifølge National Institutes of Health, er polycystisk ovariesyndrom (PCOS) en kvinnelig reproduktive tilstand forårsaket av et overskudd av androgyne hormoner. Disse hormonene stimulere eggstokkene, men også blokkere den normale ovulatoriske prosesser, og flere væskefylte blærer, cyster, utvikle seg på den ytre overflaten av eggstokken. Ifølge rapport fra Penn State University, er det ingen sammenheng mellom tilstedeværelsen av POCS og forekomsten av eggstokkreft.

Årsaker til PCOS

Eksperter ved Mayo Clinic oppmerksom på at den eksakte årsaken til PCOS er ikke forstått. Studier indikerer at hypofysen hos kvinner med PCOS kan gi høyere nivåer av hormoner, øke nivåene av androgener og forstyrre normal eggløsningssyklusene. Legene har funnet ut at genetisk disposisjon, overflødig insulin, fosterutvikling og lav grad av betennelse kan alle bidra til PCOS.

Symptomer

Ifølge NIH, symptomer på PCOS innbefatter bekkensmerter, overdreven hårvekst, håravfall eller tynt hår, og fet hud eller kviser. Kvinner med PCOS har ofte uregelmessige menstruasjonssykluser, med mangel på normal blødning. Kvinner også oppleve infertilitet og kan ha høyere risiko for spontanabort.

Behandlinger

NIH bemerker at det er ingen kur for PCOS, men det finnes metoder for å behandle symptomene. P-piller brukes til å behandle hormonelle ubalanser, som kan regulere menstruasjon og redusere forekomsten av cyster på eggstokkene. Egenomsorg og endringer i livsstil er også viktige aspekter ved behandling, og leger ved Mayo Clinic oppmerksom på at endringer i kostholdet, for eksempel lavere forbruk av karbohydrater, kan forbedre tilstanden.

Komplikasjoner

Leger ved NIH oppmerksom på at PCOS kan føre til komplikasjoner og tilhørende tilstander som diabetes, høyt blodtrykk og hjerte-og karsykdommer. Riktig behandling med hormoner, regelmessig mosjon og forbruk av et sunt, velbalansert kosthold kan være nøkkelen til å minimere disse risikoene.

PCOS og eggstokkreft

Ifølge en rapport fra Penn State University, kan kvinner med PCOS ha økt risiko for livmorkreft, men det er ingen bevis på at det er en høyere forekomst av eggstokkreft eller brystkreft hos kvinner med PCOS. En studie av Angiolo Gadducci og kolleger ved University of Pisa i Italia, publisert i "gynekologi Endocrinology" i 2005, skisserer lignende funn og krever mer dyptgående forskning på årsaker og risikofaktorer for kvinner med PCOS.