Digidexo.com

Hva er demineralisert mysepulver?

Mysepulver er det faste stoff konsentrasjon av en substans som kalles myse. Demineralisert mysepulver er en av mange varianter av whey protein pulver og har flere ernæringsmessige fordeler. Det er oftest vurderes som kosttilskudd til hjelp i trenings condition innsats. Myse er også en ingrediens i prosessert mat.

Hva er whey?

Myse er det flytende biprodukt fra osteproduksjon. Osten er laget ved å trekke ut kasein og fett fra melk, og leftover stoffet left kalles myse. Det er mange forskjellige "smaker" av whey --- det kommer an på kilden til melk, produksjonsmetode som brukes til å lage ost, type ost produsert og de tilsatte ingredienser. Noen ganger ekstra filtrering av mysen er utført for å kompensere for allergi eller for å gjøre det mer potente protein.

Typer av Mysepulver

Den rå flytende myse består av 94 prosent vann i tillegg til laktose, proteiner (primært globuliner og lactalbumins) og forskjellige vitaminer og mineraler. Fra denne væske, mysepulver laget ved å tørke ut det meste av vannet fra dette stoff.
Søt myse-pulver er det tørkede biprodukt av rennet enzym som produseres fra oster som cheddar, mozzarella og sveitsisk.
Acid mysepulver er tørket ut biprodukt fra ost fremstilt ved koagulering syre, slik som i hytter og ricotta oster. Delactosed mysepulver er et resultat av ytterligere ekstraksjon av laktose fra den rå flytende myse som en del av en ytterligere filtreringsprosessen.

Demineralisert mysepulver

Som delactosed mysepulver, er demineralisert mysepulver produktet av ytterligere rensing. Sytti til 90 prosent av mineraler inneholdt i den rå myse blandingen (hovedsakelig kalsium og aske) blir filtrert ut, og den gjenværende væsken blir tørket for å produsere demineralisert mysepulver. Den brukes som en ingrediens i mange bearbeidet mat som et middel til å øke deres ernæringsmessige verdi.

Fordeler

Alle whey pulver er en rik kilde til komplette proteiner, som inneholder alle de essensielle aminosyrene avgjørende for kroppens velvære. I kombinasjon med styrketrening, myseproteiner arbeide for å bygge opp kroppens muskelsammensetning mens også påfyll av kroppens glutation, som blir oppbrukt under trening. Glutation er en antioksidant som trengs for å opprettholde et sunt immunsystem. Myseproteiner er også en stor næringsstoff for vekttap eller ledelse som de har en svært lav glykemisk indeks verdi, bidra utgivelsen av appetitt-undertrykke hormoner, og forsinke opptaket av sukker i blodet.

Kilder

Demineralisert mysepulver, sammen med alle de andre typer mysepulver, kan kjøpes i konsentratform på helsekostbutikker. Lagt til en smoothie eller shake, disse pulver tjene som en allsidig kosttilskudd. Mange bearbeidet mat som brød, frokostblandinger, supper, sauser og krydder inneholder myse som en ingrediens. Dessverre er mange bearbeidede matvarer også inneholde andre ingredienser som ikke er gunstig for kroppens helse. Følgelig alltid lese etiketten og ta alle ingrediensene i betraktning før du foretar et kosttilskudd beslutning om noe mat.