Digidexo.com

Hvilke funksjoner av Salmonella?

Hvilke funksjoner av Salmonella?


Ifølge USDA, salmonellabakterier er den mest vanlige årsaken til matbårne sykdommer i USA. Det finnes mer enn 2500 serotyper (undertyper) av salmonella, bare noen som forårsaker sykdom hos mennesker.

Funksjon

Som enhver annen organisme, den essensielle funksjon av salmonella er å finne de næringsstoffene den trenger for å opprettholde sin vekst og reprodusere. Bakterier formerer seg ved binær fisjon, en prosess der bakterien deler seg for å lage to bakterier. Salmonella-bakterier bebo en rekke leve, selv om hoved habitat av de fleste arter er tarmkanalen hos dyr, inkludert mennesker.

Funksjoner

Typisk at mennesker blir smittet med patogene (sykdomsfremkallende) salmonellabakterier ved å spise mat infisert med dyr avføring. Noen ganger eggene kan bli forurenset av høner som er bærere av bakterier i eggstokkene, selv om dette er antatt å være relativt uvanlig.

Effekter

En gang i tarmen, bakterier invadere slimhinnen i tarmen og slipper giftstoffer som utløser en voldsom immunrespons, som fører til diaré og betennelser. I svekkede pasienter, bakterier kan med hell gjøre veien inn i blodet og bli systemisk. Mens salmonellose er vanligvis ikke dødelig, kan det noen ganger være dødelig, spesielt hos eldre og de helt unge. Ved mistanke om salmonella infeksjon, bør du alltid søke øyeblikkelig legehjelp.