Digidexo.com

Foods svært høy i fett

Foods svært høy i fett


Ved fastsettelse av helse faktor på en mat, mange automatisk vurdere høyt fettinnhold et dårlig valg. Men det er forskjellige typer fett som bør tas i betraktning når man skal avgjøre om et valg av matvarer er sunn eller ikke. Generelt sett, usunt fett er trans-og mettet fett og sunnere fett valg inkluderer flerumettet og enumettet fett. Måten maten er tilberedt er en faktor som bør tas i betraktning ved fastsetting fettinnhold. Helseeksperter er enige om at mat som inneholder høyt fettinnhold av noe slag bør spises i moderate mengder.

Nøtter

Selv om nøtter er betraktet som en næringsrik snack i andre aspekter som høye nivåer av protein, er de fortsatt svært høy i usunt fett. Macadamia nøtter er blant de høyeste for fettinnholdet i nøtter og inneholder 74 prosent fett. Også høy i fett er paranøtter inneholder 62 prosent fett og pistasjenøtter med om lag 54 prosent fettinnhold. I 2006 FDA offisielt merket kokos en nøtt, og som mange andre nøtter kokos inneholder en høy mengde av fett, om lag 62 prosent.

Svinekjøtt produkter

Mens mange kjøtt inneholder mye fett, er svinekjøtt blant de høyeste. Mat inkludert bacon, svinekjøtt pølser, svinekoteletter og pork pie alle har relativt høye mengder av fettinnhold per porsjon. Ribbe inkludert spareribs og tilbake ribber inneholde om lag 30 prosent fett. Tradisjonelt forberedt bacon som er stekt i olje inneholder ca 42 prosent fett; enda en svinekotelett kutte ekstra mager inneholder 19 prosent fett.

Meieriprodukter

Mens noen oster blir fremstilt uten mye fett, slik som ost, laget av skummet melk, de fleste oster har et meget høyt fettinnhold. Oster ofte konsumert som amerikansk og cheddar inneholder 32 prosent fett. Bleu og sveitserost ikke faller langt bak, som inneholder 28 prosent fett per servering. Butter inneholder også en masse av fett, ca 81 prosent totalt, 62 prosent av som mettet fett.

Spreads

Sprer eksempel majones og salatdressinger blir ofte brukt på mat og har et meget høyt fettinnhold. Hele majones inneholder hele 79 prosent fett per servering, og selv om margarin er vanligvis betraktet som et sunt alternativ til smør, fortsatt inneholder det 80 prosent fett. Peanøttsmør inneholder over 50 prosent fett, selv om 80 prosent av fettinnholdet er den sunnere, umettet fett.

Søtsaker

Blant de høyeste i fettinnhold for søtsaker er bakverk, slik som donuts. Donuts er tradisjonelt utarbeidet i trans-fett olje og inneholder forkorting som har omtrent like mye fett som margarin per servering. Det samme gjelder for cookies og kaker, spesielt de som er frostet siden frosting inneholder vanligvis forkorte eller margarin. Selv søtsaker som anses som sunt, for eksempel en granola bar med frukt og honning, kan inneholde så mye som 31 prosent fett per servering.