Digidexo.com

Hvordan diagnostisere pheochromocytoma

Hvordan diagnostisere pheochromocytoma


En pheochromocytoma er en godartet svulst vanligvis avledet fra kromaffinceller. Disse cellene er hovedsakelig lokalisert i binyremargen og sympatiske nervesystemet, men en pheochromocytoma kan utvikle nesten hvor som helst i kroppen. En pheochromocytoma er funksjonell og utskiller katekolaminer som forårsaker høyt blodtrykk. Det kan være en arvelig egenskap, og er ofte assosiert med genetiske forstyrrelser slik som nevrofibromatose, Sturge-Weber, rotknoller sklerose og von Hippel-Lindau sykdom.

Bruksanvisning

Forvent feokromocytomer å gi ulike symptomer, men alle pasienter vil oppleve hypertensjon på et tidspunkt, og dette er vanligvis opprettholdes på diagnosetidspunktet. Episodiske anfall av hypertensions også kan utløses ved opphisselse eller fysisk aktivitet.

Gjennomføre en fysisk undersøkelse av pasienten. Feokromocytomer vanligvis føre til pasienten til å være tynn med en hurtig kraftig hjerteslag. De kan også føle seg varm med svette, men har blekhet og kjøle fuktige hender. En masse i nakken eller dypt i magen kan være følbar.

Bekreft diagnosen pheochromocytoma ved å måle urinkatekolaminer ved 24-timers intervaller. Disse kjemikaliene inkluderer dopamin, adrenalin, metanephrine og noradrenalin.

Minimize pasientens nivå av katekolaminer så mye som mulig i løpet av samplingsperioden. Medisiner som labetalol, levodopa og metyldopa er den største årsaken til falske positive resultater for feokromocytomer.

Finn pheochromocytoma gang dens eksistens er etablert biokjemisk. Større svulster vanligvis kan bli funnet med ultralyd, men mindre de kan kreve computertomografi (CT) eller magnetisk resonanstomografi (MR), spesielt for ekstra-binyre svulster.