Digidexo.com

Overgangsalder & Tynning Hair

Menopause er tiden i en kvinnes liv når hun ikke lenger har sin månedlige periode. Når dette skjer, hormonene i kroppen hennes endring og føre til symptomer som tynt hår.

Redusert Østrogen

Kvinner går gjennom overgangsalder, noen ganger kalt "endring av livet" mellom ca 40 og 60. Når du begynner overgangsalder, eggstokkene produserer mindre av det kvinnelige hormonet østrogen.

Østrogen påvirker hårvekst

Østrogen er ansvarlig for følgende kvinnelige egenskaper: mindre kroppshår, kortere vekst, brystforstørrelse, redusert muskelmasse. Det fremmer også hårvekst på hodet. Du kan legge merke til tynt hår som østrogen forlater kroppen din.

Østrogen erstatning

Skifte østrogen som er tapt i løpet av overgangsalderen kan redusere symptom på tynt hår, men hormonbehandling kan ha bivirkninger. Det er naturlige måter å erstatte østrogen og muligens redusere tynt hår.

Fytoøstrogener

Fytoøstrogener er naturlige østrogener som finnes i matvarer som for eksempel soya, grønnsaker, belgfrukter, korn og urter og kan hjelpe med menopausale symptomer, ifølge Mayo Clinic.

Livsstil endringer

For å minimalisere virkningene av hårtap, redusere mengden stress i livet ditt. Spis et sunt kosthold og ta vitaminene du trenger. Se legen din og få en full sjekk. Vurdere å ta en FDA godkjent behandling for å fremme hårvekst.

Andre grunner for Tynning Hair

Menopause er ikke den eneste årsaken til hårtap. Noen andre grunner håret ditt kan bli tynt i løpet av denne tiden inkluderer stress, stramme frisyrer, hårfarger og perms, dårlig ernæring, medisinering, diabetes eller skjoldbrusk lidelser.