Digidexo.com

Guidet Imagery for et barn

Guidet Imagery for et barn


Guidet billed innebærer å bruke en progresjon av mentale bilder å fokusere sinnet, link sinnet med kroppen og forbedre avslapning. Guidet billed har evnen til å hjelpe barn, akkurat som det hjelper voksne til å overvinne stressfaktorer i livet.

Prosessen trenger ikke være lang eller komplisert, spesielt siden barna har kortere oppmerksomhet spenn. En enkel, 15 minutters leting er tilstrekkelig til å senke blodtrykket, senke pulsen og bedre mestring.

Stress Relief

Barn kan ha mange kilder til stress i livet --- skole, jevnaldrende, foreldrenes forventninger --- og få utløp for å avlaste dem. Guidet billed tilbyr barn et verktøy de kan bruke til å gjenkjenne og diffuse stress når de føler at det begynner å bygge. Dette kan hjelpe dem til å prestere bedre i idrett og akademikere, og for å arbeide seg gjennom vanskelige perioder i relasjoner.

Praksis kan hjelpe barn med å unngå å nå et kritisk punkt der de forsøker å takle gjennom negativ atferd som selvskading, narkotika, alkohol eller risikabel atferd. For bekymringer kan barna forestille deres frykt og oppløse den eller gjøre den om til noe ufarlig og milde.

Erkjennelsen Skilt

Det første skrittet til lindring, og til å begynne guidet billed (enten utført av barnet eller en annen person), er å ha barnet gå tilbake fra stressfaktorer og fra sanseinntrykk.

Tegnene på spenninger i kroppen bør bringes til barnets oppmerksomhet. Når et barn lærer å gjenkjenne disse fysiske signaler, kan han eller hun begynner å jobbe gjennom skritt mot beroligende. Knyttede never eller strammet kjeven, sommerfugler i magen og grunne pust er tegn på at spenningen bygger.

Deep Breathing

Har barnet sitte eller ligge komfortabelt og løsne stramme klær eller fjerne sko hvis nødvendig. Har ham eller henne ta et dypt pust, hold den inne i tre sekunder, så la det sakte ut. Be barnet til å gjenta pustesyklusen til du ser tegn til at hans eller hennes kropp er avslappende (hender går slapp, begynner pusten å komme fra magen i stedet for høyt i brystet).

Guided Imagery

Når barnet har inngått en lett avslappende tilstand, er det på tide å begynne guidet billedspråk. Be barnet å velge et sted han eller hun nyter. Dette kan være et trygt sted, et sted som gir en følelse av hjem, et sted som produserte gode minner eller et sted skapt helt fra fantasi. Herfra kan barnet bli tatt i mange forskjellige retninger for å oppnå det ønskede målet.

Ett eksempel på bruk av symbolikk --- be barnet å forestille seg en varm ball av lys, for å sende den til et sted i kroppen hans eller hennes der musklene føles stram. Fortell barnet til å la lyset fylle hans eller hennes kropp med myke, glade følelser.

En tradisjon i yoga praksis er å dirigere pusten til et sted som føles spenning. Du kan hjelpe barnet til å bevege seg gjennom hver kroppsdel ​​ved å bruke pusten til å slappe av musklene (puste i gode følelser, pust ut dårlige seg), ved å plassere en hånd lett på området eller dirigere barnet med dine ord.

Desensitivisering

Du kan gå et barn gjennom en stressende situasjon trinnvis, stopper på hvert sted for motstand til ro og slappe av igjen. For eksempel, hvis testtaking er et problem, kan du hjelpe barnet til å øve mentalt inn i rommet, føler seg trygg, sitter på hans eller hennes skrivebord, lese gjennom spørsmålene en om gangen mens du puster dypt og opprettholde indre stillhet. Jo mer detaljert du kan legge til åstedet, jo bedre.

Be barnet til å fortelle deg om noen tegn på spenning dukker opp og være på vakt for dem selv. Hvis de kommer fram, går barnet gjennom å puste og slappe av igjen. Gjenta eksponering for bildene, og hver gang angsten skal avta. Når timen er over, be barnet å komme tilbake til bevissthet på teller til tre, så teller sakte og be barnet å åpne hans eller hennes øyne.