Digidexo.com

Forskjellige typer radiografi

Forskjellige typer radiografi


Radiografi, eller medisinsk bruk av elektromagnetisk energi, begynte i 1895 med oppdagelsen av roentgen ray, eller X-ray. Forskerne fant at disse strålene kan passere gjennom bløtvev og la et bilde av de tettere strukturer på en fotografisk plate. Siden den gang har denne teknologien utviklet seg til flere typer diagnostiske verktøy, differensiert etter måten bildet blir oppdaget, sett og tatt til fange.

Projeksjon radiografi

Av alle de moderne typer radiografi, ligner mest projeksjonsradiografi den opprinnelige praksisen med å bruke røntgen. I projeksjon radiografi, røntgenstråler passerer gjennom faget og blir fanget på den andre siden av enten fotografisk film eller en sensor koblet til en skjerm. Som X-stråler passere gjennom faget, de enten scatter eller bli absorbert. Mindre vesentlige vev tillate flere røntgen for å passere gjennom, snu filmen svart. Tette materialer, som bein, absorberer den elektromagnetiske energien, slik filmen viser varierende nyanser av hvitt eller grått. Når datamaskiner og overvåke skjermene brukes, elektroniske sensorer registrerer mengden energi som passerer gjennom vev og konvertere denne til bilder i svart, hvitt og gråtoner.

Radiografi Med Contrast

Prosedyrer som bildebehandling fordøyelses eller urinveiene, utføre ballong angioplastikk eller plassere stenter bruke kontrast materiale som blokkerer røntgen. For eksempel, urinblæren og nyrene kun vise seg godt i røntgenstråler når de holder en væske som blokkerer røntgenstråler. For sirkulasjons-og urinveiene prosedyrer, inneholder kontrastvæske generelt jod. For fordøyelsessystemet arbeid, materialer kontrast inneholder bariumsulfat blandet med andre ingredienser, som kan gis oralt eller rektalt. Kontrastmidlene skissere hva strukturen inneholder dem.

Gjennomlysning

I gjennomlysning, står pasienten mellom en røntgenkilde og en fosforbelagt skjerm. Kontrastmidlene kan eller kan ikke brukes. De fluoroskopiske bilde dannes når røntgenstrålene som passerer gjennom faget aktivere fosfor. Gjennomlysning skjermer har en elektronisk brighte funksjon som bruker teknologi fra militære night-vision utstyr. Dette gjør det mulig å se på skjermen uten å mørkere i rommet. Leger bruker ofte gjennomlysning å se på mellomgulvet, hjertet og bryst massene.

Dual Energy X-Ray Absorptiometry

Dual energi X-ray absorptiometry, også kalt DEXA eller DXA, oppdager bentetthet og bidrar til å diagnostisere osteoporose. Bentetthet blir evaluert ved å føre røntgenstråler gjennom vev ved to forskjellige energinivåer. En energinivå blir absorbert det meste av bløtt vev, og det andre nivået er absorbert det meste av tett vevet. Dataprogram sammenligner resultatene fra det myke vevet energi og tett vev energi for å beregne bentetthet. Leger bruker to typer DXA maskiner - store seg for å skanne torso og mindre bærbare seg for skanning vedheng.

Datatomografiscanning

Computertomografi, bedre kjent som CT scanning, sysselsetter en spesialisert skanning maskin som beveger pasienten gjennom røntgen i en jevn hastighet. Datastyrt grensesnitt detektere X-stråler som passerer gjennom pasientens kropp på flere forskjellige punkter. Dette gir en sekvens av bilder som ser ut som flere skiver gjennom den avbildede område på pasientens kropp. En radiograf kan kombinere disse bildene for å lage 3-D bilder av skannede strukturer. Spiral CTS opp bilder i en spiral sti, noe som gir en kontinuerlig bånd i stedet for skiver. CT-skanning kan også skje med eller uten kontrastmidler.