Digidexo.com

Søvnforstyrrelser hos voksne: Night Terrors

Nattskrekk er en særlig intens type søvnforstyrrelser, mest utbredt hos barn i alderen 4 og 12. Voksne noen ganger lider av natteskrekk også, på grunn av utmattelse, følelsesmessig stress eller medisiner. Det er anslått at om lag to prosent av alle voksne lider av natteskrekk, mens så mange som 6,5 prosent av barn har det samme problemet. Heldigvis er prognosen for natteskrekk vanligvis ganske god både hos barn og voksne.

Night Terrors Vs. Nightmares

Mareritt oppstår vanligvis under REM-søvn, samme tilstand som mindre problema drømmer skje. Natteskrekk, derimot, blir vanligvis arrangert i dypere stadium 3 eller 4 søvn.

Tid

Natteskrekk vanligvis sted i løpet av første halvdel av søvnsyklus, innen 30 minutter til 3,5 timer med å sovne.

Symptomer

Pasienter som lider av natteskrekk er rammet med en følelse av frykt; de ofte thrash rundt i søvne og har en hard tid å våkne opp. Motsatt, når de våkner opp, de ofte gjør det plutselig med et skrik eller et rop, og kan sjelden huske detaljene i hva som forårsaket deres terror.

Behandling

Selv om barn ofte vokser natteskrekk, kan voksne trenger mer formell behandling. Leger anbefaler ofte psykologisk rådgivning, og kan foreslå benzodiazepin søvn medisinering i alvorlige tilfeller.

Hjem Rettsmidler

I noen tilfeller kan en reduksjon av stress eller angst i livet redusere hyppigheten av natteskrekk. Yoga eller avspenningsteknikker foretatt før sengetid kan være nyttig også.