Digidexo.com

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom


35 millioner amerikanere lider av irritabel tarm syndrom (IBS), den nest største årsaken til fravær fra jobb. (Forkjølelse er nummer én.) IBS har ingen kur, men du kan gjøre livsstilsendringer for å redusere symptomer på følgende måter.

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom

•  Spis høy-fiber, lav-fett matvarer i små hyppige måltider gjennom dagen.

Arbeide for seks daglige måltider (200-300 kalorier hver) som inneholder hele korn brød, pasta og ris for å holde tykktarmen mildt oppblåst og bedre funksjon.

Unngå mat, drikke og medisiner som kan irritere tykktarmen, for eksempel koffein, alkohol, sjokolade, avføringsmidler og høy-fiber kosttilskudd.

Curb stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største trigger mekanisme for IBS symptomer. Lær hvordan å ikke krangle med familien over hver lille brudd.

Lett arbeidsbyrden eller jobbe færre timer. Ikke vær en perfeksjonist. Lytt til velvære bånd. Prøv yoga. Hold en journal for å registrere tanker og følelser.

Trening moderat og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon. Ikke øvelse for iherdig - vil du forverre tykktarmen. Sats på svømming, rask gange eller sykling.

Monitor de medisiner du tar og eliminere de som ikke er absolutt nødvendig. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere GI slimhinnen. Ta medisiner med måltider.

Hold disse hormonene i sjakk hvis du er en kvinne. Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte aggrivated av reproduktive hormoner. Hvis du lider av PMS, prøv å behandle PMS symptomer som en måte å redusere dine IBS symptomer.

Hint

  • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonell Gastrointestinale sykdommer på (414) 964-1799.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.