Digidexo.com

Barn Vekst av Percentile

Barn Vekst av Percentile


Svært få ting mystifisere, forvirre og bekymre foreldre så mye som deres baby vekst ved persentilen. Foreldre uendelige stirre på diagrammer og prøve å finne ut om deres babyens utvikling er normal eller hvis de er for korte, for tynn eller for tung. La oss ta en titt på vekstprosentiler for å se hva de viser oss, hvordan de kan være nyttig og klare opp noen populære misoppfatninger.

Betydning

Leger bruker pediatriske vekstkurver for å sjekke hvordan en baby vekst sammenlignet med andre babyer på samme alder og kjønn. Begynnelsen ved fødselen, de plotte målingene på et diagram og tilordne persentiler til denne veksten. For eksempel vil en baby som faller i kategorien gjennomsnitt bli tildelt 50 prosent og 50 prosent i vekt høyde.

Funksjon

Persentil sammenligning tillater leger å avgjøre om det kan være et problem med en baby helse. Hvis et spedbarn plutselig faller av diagrammet i vekt, kan det tyde på at han har noen form for underliggende helseproblem som må undersøkes grundig.

Typer

Gutter og jenter er målt ved ulike diagrammer siden deres vekst mønstre pleier å variere som er eldre barn og de under 3. hodemål er også plottet på et annet diagram som er vekst og vekt når barna blir eldre.

Betraktninger

Persentil vekst er bare én faktor som leger bruker til å skjelne noen form for medisinsk eller utviklingsspørsmål i en baby eller barn. Mønstre som faller utenfor rekkevidden av "normal" er ikke nødvendigvis et problem hvis de ikke blir ledsaget av noen andre problemer.

Misforståelse

Å ha en lav eller høy persentil av vekst er vanligvis ikke et problem hvis barnet ditt forutsigbart holder seg innenfor samme persentil. Leger blir bekymret når en baby vekst "glipper" eller begynner å avvike i diagrammet. Det er visse aldre når det er normalt for en baby eller lite barn til å justere sin vekst.