Digidexo.com

Mebeverine Tabletter bivirkninger

Mebeverine (Colofac) er et medikament som brukes til å behandle irritabel tarm syndrom (IBS). IBS er en gastrointestinal lidelse som fører til magesmerter, oppblåsthet, diaré, forstoppelse, og ubehag. En infeksjon eller stress kan utløse episoder av IBS, skjønt den eksakte årsaken ikke er kjent. Det er ikke en kur for IBS, men stoffer som mebeverine kan bidra til å lindre noen av symptomene.

Angioødem

I sjeldne tilfeller har mebeverine forårsaket angioødem, som er en tilstand der vev under overhuden (dermis, subkutant vev, slimhinner og submukøse vev) blir hovne. Hevelsen er vanligvis sentrert rundt øynene, leppene, hender og føtter. Imidlertid kan det også påvirke tungen, hals og lunger, noe som gjør det vanskelig å puste. Angioødem er vanligvis et resultat av en allergisk reaksjon. Kontakt en medisinsk faglig umiddelbart hvis du opplever disse symptomene.

Hudproblemer

Hudutslett og elveblest (urtikaria) forekommer hos personer som er allergiske eller overfølsomme for mebeverine. Huden kan bli rød, betent og kløende som et resultat av utslett. I andre tilfeller, de opphøyde renner som indikerer elveblest vises. Elveblest dannes når mastceller frigjør histamin og histamin krefter fluid ut av blodkarene. Huden sveller i området der væsken ble sluppet Kontakt lege dersom du får elveblest eller utslett.

Laktoseintoleranse

Mebeverine har laktose (en sukker først og fremst finnes i meieriprodukter) og sukrose (sukker) i den, noe som betyr at det kan skape problemer for folk som er laktose eller sukrose intolerant. Den enzymet laktase er ansvarlig for omdannelse av laktose til glukose og galaktose. Den glukose og galaktose absorberes av blodstrømmen. Hvis kroppen din ikke produserer nok laktase, så det kan ikke fordøye laktose. For noen mennesker, betyr dette at de vil bli laktoseintolerante. Symptomer på laktoseintoleranse er noe som ligner på IBS symptomer: magesmerter og oppblåsthet, diaré, kvalme og gass.

Porfyri

Porphyria refererer til en gruppe på åtte arvelige forstyrrelser som kroppen kan ikke riktig produserer heme. Den viktigste funksjon av heme er å, gjennom blodet, transportere oksygen fra lungene til resten av kroppen. Selv om de typer av porfyri er forskjellige, får en mangel i et av de enzymer som trengs for å gjøre dem heme delen av den samme familien av lidelser. IBS symptomer ligner symptomene for akutt porfyri, som kan føre til feildiagnostisering. Mebeverine kan forsterke symptomer på porfyri.

Ekstra effekter Side

Fordøyelse, halsbrann, svimmelhet, tretthet, forstoppelse, hodepine, søvnproblemer, og en langsom hjerterytme er andre mindre alvorlige bivirkninger av mebeverine. Men hvis disse bivirkningene vedvarer eller blir plagsom, ta kontakt med en lege.