Digidexo.com

Hva er ryggmargsbrokk?

Spina bifida er den vanligste nevralrørsdefekt. Disse feilene er hjernen lidelser som oppstår hvis det er et problem med etableringen av nevralrøret, en prosess som vanligvis er ferdig i løpet av den første måneden av svangerskapet. Mangelfull utvikling i hjernen, ryggmargen eller deres beskyttende dekker, hjernehinnene, karakteriserer ryggmargsbrokk.

Typer av ryggmargsbrokk

Den mildeste, og mest vanlige, formen er occulta, som sjelden er invalidiserende eller forårsaker symptomer. I denne typen spina bifida, ryggvirvlene er misformet, men dekket av et lag av huden.

Lukkede nevralrørsdefekter, en annen type spina bifida, inkluderer en rekke mangler med misdannelser i bein, fett eller membraner. Selv om det kan være noen symptomer, disse feilene også kan føre til ufullstendig lammelse eller dysfunksjon av excretory system. Stedet for disse feilene kan være synlig som en hårlokk eller smilehull.

I meningocele, en tredje type spina bifida, det er en utvekst av hjernehinnene gjennom ryggåpningen, som kanskje ikke er dekket av hud. Det er en rekke effekter som ligner på lukkede nevralrørsdefekter.

Den siste og mest alvorlige typen spina bifida er myelomeningocele, der en åpning i ryggraden eksponerer ryggmargen. Dette kan føre til ufullstendig eller fullstendig lammelse av legemet under åpningen. I begge myelomeningocele og meningocele, er det vanligvis en sekk fylt med væske synlig på baksiden.

Årsaker

Selv om ernæringsmessige, genetiske og miljømessige faktorer er mistenkt for å spille en rolle, med for lite folsyre i mors kosthold ser ut til å være en viktig faktor, de nøyaktige årsakene til spina bifida fortsatt uklare.

Prenatal Diagnoser

Før fødselen, kan spina bifida bli funnet med en ultralyd eller en mors alfaføtoproteinkonsentrasjonen screening gjort i løpet av andre trimester. Hvis unormale mengder alfaføtoprotein krysser placenta til mors blodet, kan dette vise at det er en nevralrørsdefekt, selv om det ikke foreslår spesifikt at det er spina bifida. Ytterligere tester kan bidra til å fastslå årsaken.

Postnatal Diagnoser

Spina bifida er oppdaget før fødselen i de fleste tilfeller, men noen milde tilfeller kan bli lagt merke til først etter fødsel og svært milde tilfeller kan aldri bli oppdaget. Etter fødselen, kan spina bifida bli oppdaget av en rutinemessig røntgen og undersøkt nærmere gjennom en MR eller CT scan.

Behandling

Selv om det er ingen kur for spina bifida, kirurgi ofte utføres kort tid etter fødselen for å lukke defekten for å hindre smitte og ytterligere traumer. Kirurgi er ikke utført i milde tilfeller. I mer alvorlige tilfeller kan fosterets kirurgi kan utføres.