Digidexo.com

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser


Nyrene er bønneformede organer, som ligger like under baksiden av brystkasse, er ansvarlig for filtrering avfall ut av blodet. Avfallet og overflødig vann ledes inn i blæren, hvor de blir urin. Eventuelle skader på nyrer resulterer i en kroppens manglende evne til å fjerne giftstoffer fra blodet, noe som kan føre til alvorlig sykdom. Begge nyrer fungere like, selv om tapet av en ikke hemmer den andre fra å virke.

Urinering

En av de mest åpenbare tegn på feil på nyrene er en endring i urin. Hvis nyrene ikke er i stand til å filtrere avfall ut av blodet så effektivt som de skal, kan en person oppleve økt natten vannlating, økt mengde urin og økt haster. Motsatt kan vannlating reduseres betydelig og blir mer vanskelig. Konsistensen av urin kan også endres, og være skummende, sprudlende, blek eller mørk.

Hevelse

Nyrer som er syke eller opplever problemer ikke filtrere så mye væske inn i urinveiene som de skal. Denne væsken reiser til ankler, føtter, ansikt og / eller hender, produserer oppblåsthet og press.

Fatigue

Sviktende nyrer forårsake ekstrem trøtthet og energitap. Erytropoietin, et hormon som produseres i nyrene, utløser kroppen for å produsere de røde blodlegemer og transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Nyrer som er syke slutte å produsere hormon, hvilket resulterer i mangel på oksygentilførsel til kroppen. Dette strekker seg til konsekvent kortpustethet også.

Hudproblemer / metallsmak

Fordi sviktende nyrer er ikke lenger filtrere giftstoffer fra blodet, kan en person oppleve flere fysiske symptomer. Huden kan bli kløende med et utslett mens ammoniakk i blodet forårsaker dårlig ånde og en stygg smak i personens munn.

Pain

Smerter i bena og flankene er et symptom på sviktende nyrer. Noen nyresykdommer føre til væske buildup i nyrene, med tilhørende betennelse og følsomhet. Denne hevelsen gjør det enkelt å diagnostisere et problem i enten nyre venstre eller høyre.