Digidexo.com

Felles dietter for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er karakterisert ved en rekke symptomer som kan lindres ved å gjøre endringer i pasientens daglige diett.
Unngå mat som vil acerbate IBS, for eksempel fet mat, vil gå langt i å gi lindring.

Lav fett, høy protein diett

Personer med IBS ofte foretrekker å begrense seg til en diett som er høy på protein og lavt på fett. Høy protein matvarer inneholder kylling, bønner, egg, biff, og ulike nøtter som mandler og peanøtter.

Dairy-Free Diet

Irritabel tarm syndrom kan ha noen av de samme symptomene som laktose intoleranse. Personer med IBS kan finne lindring ved å fjerne alle melkeprodukter fra kosten.

Høyt fiber diett

Et høyt fiber diett kan bidra til å avlaste IBS symptomer. Fiberrik mat inkluderer hele korn brød, fullkornspasta, tørket frukt (for eksempel datoer og aprikoser) og grønne grønnsaker (som brokkoli og spinat).

De små måltider Diet

Å spise flere små måltider i løpet av dagen i stedet for tre store måltider kan bidra til å lindre irritabel tarm syndrom.

The Anti Høy Gas Foods Diet

Hvis du lider av oppblåsthet og gass, eliminerer høy gass matvarer som kål, brus drikker, blomkål og salater kan bidra til å lindre symptomene.

Glutenfri diett

En glutenfri diett vil ikke være lett å feste med. Det eliminerer noe som inneholder hvete, rug eller bygg. Noen matvarer for å sjekke før du spiser er bearbeidet kjøtt, supper og chips.