Digidexo.com

Hva er behandlingen for irritabel tarm syndrom & Flatulens?

Irritabel tarm syndrom er en fordøyelses tilstand der veggene i tarmen ikke nødvendigvis fungere som de skal. I stedet for å slappe av og kontrahering i en enda mote, tarmen bruke mer av sin tid i en tilstand av sammentrekning, spørre løs eller hard avføring, magekramper og oppblåsthet. Den egentlige årsaken til denne ubalansen ifølge Mayo Clinic, er ikke kjent, men det finnes en rekke behandlinger som kan bidra til å redusere og til og med eliminere symptomene av denne tilstanden ubehagelig.

Diet

En av de mer effektive behandlinger for IBS innebærer en endring i dietten, nemlig å redusere noen matvarer som utløser tilstanden. De fleste mennesker, ifølge Mayo Clinic, vil se resultater med "eliminere høy-gass matvarer." Dette vil inkludere ting som brokkoli, blomkål, kål, rå frukt, rå grønnsaker og brus. De fleste av disse matvarene er en del av et sunt, velbalansert kosthold, så folk bør eksperimentere litt for å se hvorvidt visse matvarer er triggere for dem.

Fiber

Ved å legge fiber inn i en diett, gjør noen mennesker ser en forbedring i sine IBS og dens medfølgende oppblåsthet. Denne formen for behandling kan fungere for både løs og hard avføring; det bare er avhengig av den type fibre som brukes i løpet av forsiktighet. Løselig fiber kan behandle begge, mens uløselig fiber behandler kun den sistnevnte. Med denne formen for behandling, vil en person med IBS enten ta en fiber supplement eller innføre high-fiber matvarer i kostholdet sitt for å forbedre og minske hans symptomer. En god kilde til løselig fiber er frukt eller belgfrukter, og en god kilde for uoppløselige fiber er korn og grønnsaker. Selv om dette kan synes å motsi den første formen for behandling, er det virkelig om å få en person til å være "vanlig" med sin avføring.

Medisiner

Avhengig av alvorlighetsgraden av IBS, kan en person trenger for å begynne å ta et medikament for å lindre symptomer på tilstanden. Disse medikamentene kan være noe enkelt som en over-the-counter anti-diaré medisin eller noe mye mer intensiv som alosetron eller lubiprostone, både reseptbelagte legemidler. Med alosetron, tykktarmen blir avslappet, minske hyppigheten av sammentrekninger og derved behandle diaré. Med lubiprostone, tynntarmen se en økning i fuktighet, noe som gjør det enklere å passere avføring og dermed behandling av forstoppelse. Når diaré eller forstoppelse er behandlet, bør andre symptomer som kramper og oppblåsthet avta.

Hydration

Med folk flest, øker mengden vann de drikker hver dag kan bidra til å behandle IBS. Når en person ikke er riktig hydrert, kan kroppen kommer ut av balanse, inkludert flytting av tarmer. For personer med IBS, blir dette inntak av vann er enda viktigere, siden deres legemer er langt mer utsatt for ubalanse, nemlig i løpet av den store tarmen. Ved å drikke minst 64 gram vann hver dag, kan en person med IBS bidra til å holde frekvens og konsistens av avføring normal.

Trening

Høre at trening er en behandling for IBS kan gjøre noen mennesker spotter. Men ting om trening, spesielt det som er gjort på en daglig basis, er det kan føre til en likevekt i de rytmiske bevegelser i tykktarmen. Når de blir satt i balanse, bør de ikke lenger trekke seg mer enn å slappe av og de bør føre en regularitet på tarmer.