Digidexo.com

Hva verktøy brukes for Karyotyper?

Hva verktøy brukes for Karyotyper?


Karyotyper er fotografier av kromosomene i en celle. De er laget i prosessen med å samle celler fra blod eller andre væsker, og behandle dem med kjemikalier i en prosess som kalles karyotypering. Cytogenetikk laboratorier utfører trinnene for å bestemme størrelse, form og antall kromosomer. Informasjonen kan oppdage genetiske avvik som Downs syndrom. Spesifikke Karyotype verktøyene brukes til å gjøre dette.

Petri Dish

Celler, ofte fra blod, som er samlet prøver fra individet som blir undersøkt. Disse celler dyrkes slik at det er nok av dem til å analysere. En petriskål er et lite, tynt, sirkulært glassskål inneholdende et næringsstoff som gjør det mulig for celler å formere seg. Cellene blir samlet ved "pisker" dem fra petriskål.

Sentrifuger

Sentrifuger er maskiner som skiller de dyrkede celler. Separasjon må skje for å frigjøre kromosomene i cellene for studien. Sentrifuger mashes cellene i en blanding. Dette gjøres ved å plassere dyrket blodprøven i et spinnekammer. De tyngre celledeler er skilt fra de lettere etter sedimenteringsprinsippet. De lysere cellene samles og skilles ut i rør for det neste trinn av karyotypering.

Mikroskop, Kjemikalier, og Kromosom Lysbilder

De separerte kromosomer har ingen farge. Et fargestoff må brukes for å bringe synlig kontrast til prøven. En kjemisk kalt Giemsa påføres kromosomene på et lysbilde. En kromosom lysbildet er et tynt, rektangulært stykke glass. Gjennomsiktigheten av kromosom lysbildet bringer ut de visuelle egenskapene til kromosomene farget med Giemsa. Et mikroskop blir deretter brukt for å analysere det som har blitt deponert.

Automatisert karyotypering Tool

Den nyeste teknologien har gjort det mulig ekstremt høye bildene kvalitet for å bli tatt av de fargede kromosomer. En automatisk karyotyping verktøyet anvendes for dette formål. Anordningen analyserer kromosomer gjennom bruk av digital bildebehandling. Et bilde tas av kromosomene og den oversatte informasjonen, og omdannet til fortelle størrelse, form og antall kromosomer. Kromosomene er ordnet og bildene satt sammen med friske kromosomer for å fastslå om det er noen genetiske avvik.