Digidexo.com

Behandlinger for en herniated Nucleus pulposusDe fleste vet en herniated nucleus pulposus som en "sklei disk." Den tilstand, som oftest forekommer i den nedre ryggsøylen, utgjør en ledende kilde av kronisk, alvorlig og deaktivering av ryggsmerter. En disk mellom ryggvirvlene kan bli revet eller slitt av alder eller skade, slik at disken til å sprekke eller den myke indre kjerne å svelle. Behandling av en skiveutglidning kan være vanskelig; med kirurgi ikke alltid lindre smerte eller gjenopprette funksjon.

Rest

Med mindre en person har lidd en alvorlig skade som krever kirurgisk reparasjon til ryggraden, blir den første tilnærming til behandling av en herniated nucleus pulposus alltid hvile og en reduksjon i anstrengende fysisk aktivitet. Noen pasienter trenger å gå på fullstendig sengeleie, imidlertid, og selv de som gjør bør bruke bare én eller to dager av sine føtter, ifølge en faktaark fra Mayo Clinic. Hevelse i disk kjerner forsvinner i løpet av en måned eller to for de fleste mennesker som ikke reinjure eller restress den løse disker.

Fysioterapi

Når folk med gled disker gjenopprette nok mobilitet, fleksibilitet og styrke til trening, deres leger vanligvis foreskrive kurs av fysioterapi. Fysioterapi for en sklei disk spenner fra bruk av varme og kalde til selv-guidede øvelser programmer og trekkraft eller ultralyd behandlinger av fagfolk. Varigheten og kompleksiteten av fysisk terapi avhenger av graden av skade og målene for behandling. Unge mennesker med fysisk krevende jobber vanligvis får mer intensiv fysioterapi enn pensjonert pensjonister.

Smerte medisiner

Bruken av over-the-counter og reseptbelagte medisiner som reduserer hevelser og lindre smerte faktorer vanligvis i standard medisinske behandlinger for sklei disker. OTC-steroide antiinflammatoriske narkotika alternativene inkluderer ibuprofen (Advil) og naproxen (Aleve). Disse er også tilgjengelige på resept-styrke versjoner, og to andre reseptbelagte-styrke NSAIDS ofte foreskrevet til personer med sklei disk er celecoxib (Celebra) og meloksikam (Mobic). Et tredje alternativ er medisinering et opioid analgetikum. Disse produktene vanligvis kombinere en OTC smertestillende eller et NSAID med et narkotisk smertestillende middel. To produkter som en person med en skiveutglidning kan ta hvis ingen andre medisiner gi lindring er paracetamol-hydrocodone (Vicodin) og ibuprofen-hydrocodone (Vicoprofen).

Muskelavslappende

Personer med gled disker ofte oppleve muskelkramper i ryggen, som kan bidra til herniering av disker ved å sette press på ryggsøylen. Disse muskelspasmer kan oppstå fordi folk Man sitter å lindre ryggsmerter. En vanlig foreskrevet muskelavslappende for folk med gled disker er cyclobenzaprine (Flexeril).

Kirurgi

Forfatterne av en Medline Plus faktaark liste tre kirurgiske alternativer for folk som har glidd disker har ikke svart på noen annen behandling. Med en prosedyre kalt chemonukleolyse, leger injisere et enzym direkte inn i den brokk parti av en disk kjerne, og enzymet ødelegger den svellende materiale. Med en komplett diskectomy, fjerner en kirurg de fleste eller alle av en skiveutglidning. En microdiskectomy involverer kirurgisk fjerning av deler av en skiveutglidning.

Akupunktur / akupressur

Akupunktur og akupressur benytter teknikker fra kinesisk medisin for å redusere smerte og omdirigere mene i et livskraft kalt chi. Om ikke annet, å ha en dyktig akupunktør innleggs nåler inn i huden på bestemte steder langs ryggsøylen utløser frigjøring av smerte dulling endorfiner inn i pasientens blodstrømmen. Akupunkturnåler kan også midlertidig blokkere overføring av smertesignaler fra en sklei disk til hjernen. Med akupressur, gjelder en utdannet terapeut varierende grad av press på stedet der en akupunktør ville sette nåler.

Massasje og justering

En dyp massasje kan løsne spasming muskler, og kiropraktisk justering kan justere ryggvirvler å avlaste presset på gled disker. The Mayo Clinic bemerker at kiropraktor teknikker fungerer best når smertene etter en skiveutglidning er mindre.