Digidexo.com

Diabetic Exchange-Diet

For diabetikere, kan administrere et riktig kosthold være en konstant utfordring, men det er en av de ferdighetene som trengs for å holde blodsukkeret i sjakk. Diabetikere ofte tenker i form av matvarer som må elimineres, men glemmer å vurdere matvarer som kan eller bør spises. Den diabetiker utveksling kosthold, designet av American Diabetes Association (ADA), er en av de enkleste måter å planlegge delikate og næringsrike måltider.

Hvordan dietten Works

Den diabetiske utveksling diett deler de fleste matvarer i seks grunnleggende grupper: brød / stivelse, frukt, grønnsaker, melk, kjøtt / protein og fett. De brød / stivelse, frukt, grønnsaker og melk er alle vurdert en del av karbohydrat gruppen. ADA har også en liste over andre karbohydrater, som for eksempel kaker, paier og puddinger, som kan være kombinasjons matvarer, ved hjelp av utveksling fra stivelse, frukt eller melkelister, eventuelt i kombinasjon med fett, og en liste over svært magert kjøtt og kjøtt substitutter. Utveksle lister også "gratis" mat som kan spises i moderate mengder i løpet av dagen.

Arbeid med en kostholdsekspert for å lage en personlig anbefaling for den spesifikke antall sentraler du trenger fra hver matvaregruppe. Din kostholdsekspert vil også hjelpe deg å avgjøre den riktige måten å spre dine børser utover dagen. Måltid planer vanligvis er delt inn i tre måltider og 2-3 mellommåltider, men dette kan justeres av legen din eller ernæringsfysiolog hvis dette ikke passer inn i din daglige rutine. Disse beslutningene ta hensyn din treningsplan, tidspunktet for insulininjeksjoner eller andre medisiner, og om du trenger å gå ned i vekt eller redusere kolesterol eller blodtrykk.

Utvekslingen kosthold gjør det enkelt å spise en rekke matvarer samtidig som den er i samsvar med din karbohydratinntak. Det gjør det også lettere å være fleksibel fordi matvarer kan erstattes lett så lenge du spiser samme antall porsjoner fra den samme listen. For eksempel, to skiver av redusert kalori brød, en tortilla, eller en tredjedel kopp pasta er alle ett stivelse utveksling. Hvis du opprinnelig planlagt spaghetti til middag, men føler at taco i stedet, kan du bytte pasta for en tortilla.

Fordeler

Ett av målene med noen diabetes måltid plan er å nå og opprettholde normale blodsukkernivåer. Medisinering nivåer må koordineres med karbohydrater og kaloriinntaket. Utvekslingen kosthold kan være spesielt gunstig for insulinbrukere, fordi det gjør det lettere å regne ut din carb inntaket og være sikker på at du tar riktig insulindosen.

Forsiktighetsregler

Ikke gjør noen diett eller medisiner endringer uten å rådføre deg med legen din. Hvis din diabetes er godt kontrollert, og det er ingen andre problemer som ville kreve en endring, kan legen anbefale at du bo hos din nåværende kosthold.