Digidexo.com

Hva er vitamin B15?

Vitamin B15, også kjent som Pangamic syre, er en del av en gruppe av B-vitaminer, som er viktig for cellemetabolisme. De er vannoppløselige, og hvert vitamin i gruppen er forskjellig og er mange ganger som finnes i de samme matvarer. Kosttilskudd som inneholder de åtte hovedtyper av vitamin B blir referert til som vitamin B-kompleks. Vitamin B15 er ikke en del av de viktigste åtte vitaminer som utgjør vitamin B-komplekset.

Historie

To leger, Dr. Ernest Krebs, Sr og Dr. Krebs, Jr, først oppdaget vitamin B15 i 1951 gjennom eksperimenter med aprikoskjerner. Det var usikker på om vitamin B15 ble ansett som viktig for mennesker eller nyttig som et vitamin. Fram til 1970-tallet, ble vitamin B15 inkludert i supplement produksjon. I dag er det ulovlig å distribuere vitamin B15.

Funksjon

Vitamin B15 er en metyl-donor, som betyr at det hjelper i dannelsen av aminosyrer. Det kan være til hjelp i oksidasjonen av glukose og celle reproduksjon. Det er en antioksidant, som er gunstig for generelle helse. Det kan også være en stimulans til det endokrine systemet, som oppfordrer leverfunksjonen å hjelpe med kroppen avgiftning.

Bruksområder

Fordi vitamin B15 ikke er tillatt for bruk på mennesker i USA, har det ikke vært mange dokumenterte case-studier på sine fordeler. Ifølge Elson M. Haas, MD, er vitamin B15 antatt å være nyttig med metabolske problemer som tap av saker energi og vekt. Det kan hjelpe med hypertensjon og aterosklerose.

Russland

Pangamic syre brukes til å behandle alkoholrelaterte problemer og er mye brukt i Russland. Det senker craving og lindrer bakrus. Vitamin B15 er også brukt til å behandle tretthet, astma, allergi og revmatisme. Det har også blitt brukt til å behandle forstyrret barn og barn med autisme. Vitamin B15 er tenkt å ha mange fordeler i Russland og brukes som et supplement.

Europa

Vitamin B15 er brukt i Europa for sine evner til å hjelpe til med anti-aldring av huden. Det er en stor sirkulasjonsstimulerende og antioksidant. Vitamin B15 hjelper kroppen bekjempe miljøgifter, spesielt karbonmonoksid. Det regnes som svært gunstig for de som bor i et befolket område, eller er under stort press.

USA

FDA har ikke godkjent bruk av vitamin B15 i USA. Det er en annen vanlig form for Pangamic syre kalt kalsium pangamate, eller dimetyl-glycin (DMG), som ofte blir tatt sammen med vitamin A og E for å forbedre energinivå. Dr. Kendall, DMG Doctor, føles DMG er nyttig i behandling av tilstander som hudlidelser, sirkulasjonsproblemer, epilepsi, migrene, astma, allergier og autoimmune sykdommer.