Digidexo.com

Hvordan måle perfekte vekt

Hvordan måle perfekte vekt


Det finnes ikke noe slikt som den perfekte vekt. Gjennomsnittlig kroppsvekt varierer etter kjønn, alder og høyde. I tillegg er mengden av fett på en persons kropp ikke alltid er en klar indikasjon på generell helse. Men hvis du ønsker å få et godt inntrykk av hva vekten kan være sunt for deg, og hvordan man skal oppnå det, finne din Body Mass Index (BMI) og Base Metabolic Rate (BMR) er en god start. Alltid konsultere en lege før du drastisk endre spise eller mosjonsvaner.

Hvordan måle perfekte vekt

Mål høyden din. Med hjelp av en venn, strekke et målebånd fra føttene til toppen av hodet ditt mens du står. Spill din høyde i inches og holde denne informasjonen tilgjengelig for dine beregninger. Selv om du kan ha en høyde opp på førerkort, bør du ikke anta at det er helt nøyaktig, spesielt hvis du ikke har blitt målt på en stund.

Spill inn vekt i pounds. Skyve skalaer, som balanse ut med metall vekter, er ofte den mest nøyaktige fordi de kan nulles ut. Hvis du ikke har tilgang til en glideskala, som ofte finnes på legekontorer og noen treningssentre, bruke en elektronisk skala. Det viktigste er å bruke samme skala konsekvent å eliminere enhver variasjon.

Beregn din BMI. Selv om det har blitt kritisert for det er generell karakter, er Body Mass Index er en enkel indikator på kroppsfett. For å beregne det, multiplisere vekten din i pounds med 703. Deretter deler av høyden din i inches kvadrat. For eksempel kan en person som var 70 inches høy og 200 pounds ville dele 140 600 av 4900 (deres høyde i inches kvadrat) for en BMI på 28,7.

Bestem hvor du faller på BMI skalaen. BMI målinger vurdere eventuelle BMI henhold 18,5 som undervektig. Mennesker som faller mellom 18,5 og 24,9 er innenfor normalområdet. Fra 25-30 er merket som overvektig, og en BMI på over 30 indikerer fedme. Det er viktig å huske på, men at dette systemet er på ingen måte perfekt. Hver person føler sunneste og fungerer best på en bestemt vekt; sulter deg selv for å nå en BMI på 22 er langt farligere for helsen din enn å være litt overvektig.

Bestem din BMR. Hvis du bestemmer deg for du ønsker å gå ned i vekt, er en måte å fortsette å bestemme din base metabolic rate, eller kalori behov. Ved hjelp av faktorer som alder, vekt, høyde og kjønn, antyder BMR formel et daglig kaloriinntak for å opprettholde vekten. Alt over vil trolig føre til vektøkning, og bor i henhold til gjennom en kombinasjon av del kontroll og kalori brenning øvelser vil oppmuntre vekttap. For å beregne din BMR, bruke formelen nedenfor, kjent som Harris-Benedict ligningen.

Kvinner:

655 + (4,3 x vekt i pounds) + (4,7 x høyde i inches) - (4,7 x alder i år)

Menn:

66 + (6,3 x vekt i pounds) + (12,9 x høyde i inches) - (6,8 x alder i år)

Resultatet vil være antall kalorier du kan konsumere hver dag for å unngå vektøkning.

Hint

  • Daglig mosjon og jevnt lys aerobic som å gå eller yoga, sies å øke stoffskiftet og hjelpe i vekttap.
  • Prøv å finne aktiviteter og mat du liker som fremmer helse og ikke bare vekttap.
  • Den eneste måten å trygt fastslå hvor mye vekt du skal vinne eller tape er å oppsøke lege. En lege kan også avdekke genetiske eller kjertelproblemer som påvirker vekten din.