Digidexo.com

Koronar sykdom

Koronar sykdom er et begrep som brukes på ting du kanskje ikke ser på som "sykdommer", slik som hjerteinfarkt og høyt blodtrykk. Noen av de vanligste hjertesykdommer inkluderer hjerterytmeforstyrrelser, iskemisk hjertesykdom, takykardi, revmatisk og lunge hjertesykdommer og bilyder. Det finnes også en rekke sjeldne hjertesykdommer som påvirker et svært lite antall individer.

Forstyrrelser i hjerterytmen

Rytmeforstyrrelser, også kalt arytmier, er feil i lyden eller takt med hjerteslagene. Dette er lettest påvises av en lege ved hjelp av et stetoskop. Rytmeforstyrrelser variere i alvorlighetsgrad fra nesten helt ufarlig for livstruende. Noen arrythmias, også kjent som bilyder, er vanskelige å oppdage på egen hånd, men legen din kan vanligvis identifisere dem gjennom en rutinesjekk og bekrefte sin eksistens med et elektrokardiogram.

Iskemisk hjertesykdom

Iskemisk hjertesykdom refererer til en redusert strøm av blod til hjertet. I motsetning til hjerterytmeforstyrrelser, er det mange faresignaler, inkludert brystsmerter, forstørret hjerte, kortpustethet, arytmier og åndenød når liggende. Hvis du røyker og drikker risikoen for å utvikle iskemisk hjertesykdom øker med alderen.

Takykardi

Takykardi er en feil på hjertet som produserer en overdreven hjerteslag. Symptomer på denne sykdommen inkluderer rask hjerterytme, rask puls mens du hviler, svimmelhet, kortpustethet, hjertebank og selv hjertesvikt. Sammen med å ha raske beats ditt hjerte blir også mindre effektiv på å levere oksygen i hele systemet. Legen din vil trolig foreskrive medisiner for å motvirke denne lidelsen og at pulsen tilbake til det normale.

Revmatisk hjertesykdom

Revmatisk hjertesykdom er en tilstand som utvikles som et resultat av skade på hjertet forårsaket av revmatisk feber. Det kan føre til et stort antall ventilfeil i hjertet, og kan også føre til hjerteblokk, hvori nerve synapser hjertets mislykkes. Alvorlige betingelser kan føre til hjertesvikt. Legen din kan foreskrive steroider eller andre medisiner for å bekjempe denne sykdommen.

Lunge hjertesykdommer

Pulmonal hjertesykdom er et produkt av en lunge lidelse der flyten av blod til lungene er redusert eller blokkert av press på lungen. Dette fører til den høyre side av hjertet for å pumpe hardere, produsere en overdimensjonert hjertemuskelen i tillegg til andre problemer, inkludert kongestiv hjertesvikt på høyre side. De mest vanlige lungesykdommer forårsaker lungehjertesykdom er pulmonal hypertensjon, cystisk fibrose og emfysem avansert. Symptomer inkluderer kortpustethet og brystsmerter.