Digidexo.com

Hva er hjertets arterier?

Arteriene i hjertet er kjent som koronararteriene. Det er viktig at koronararteriene forbli friske, slik at de kan pumpe blodet blod gjennom hjerte og resten av kroppen. Ellers kan hjertesvikt eller hjerteinfarkt følge.

Funksjon

Hjertets arterier forsyne hjertet med blod. Sunt hjerte arterier er en forutsetning for at hjertet pumper blod til resten av kroppen.

Typer

Det er to hovedkoronararteriene. Retten koronar går til posterior synkende arterie og retten marginal arterien; venstre viktigste koronar går til venstre fremre nedstigende arterie og cirkumfleks arterie.

Funksjoner

Den høyre koronar gir blod til høyre ventrikkel, høyre atrium, bakre delen av skilleveggen og den nederste delen av ventriklene. Den venstre koronararterie gir blod for forsiden av skilleveggen, på forsiden av venstre ventrikkel, venstre ventrikkel rygg og side og på venstre atrium.

Advarsel

Når plakk bygger seg opp inne i koronararteriene, kan koronarsykdom utvikle. Koronarsykdom er en alvorlig tilstand som kan føre til hjerteinfarkt og hjertesvikt.

Forebygging / løsning

Du kan holde dine koronararteriene sunt ved å unngå tobakksrøyk, administrerende høyt blodtrykk, kontrollere kolesterolnivået, trene regelmessig, spise et sunt kosthold og håndtere stress.