Digidexo.com

Hvordan behandle lav progesteron

Når en kvinnes progesteron nivåene er lave, kan dette skape problemer. Progesteron er et reproduktive hormon som produseres når en kvinne ovulates. Det er avgjørende i å forberede livmoren for egg implantasjon og opprettholde en graviditet. Hvis du ikke er regelmessig eggløsning, og dermed ikke produserer progesteron, er du i faresonen for infertilitet. Hvis du er peri-menopausal eller i overgangsalderen, kan de senket nivået av progesteron påvirke hvordan du føler deg. Det finnes metoder for behandling av lavt progesteron nivå, men, som alltid, vurdere både fordeler og ulemper med å gjøre dette.

Hvordan behandle lav progesteron

Lær Fakta og Risiko

Betrakt ved hjelp av progesteron suppositorier, selv om de ikke har vist seg å være uhyre effektiv. Dersom foreskrevet under en graviditet, kan stikkpiller faktisk føre til en graviditet som er ikke-levedyktig til å vare lenger enn det burde, ifølge Pregnancyloss.info.

Progesteron kan også gis i en pille som heter Clomid. Dette er tatt for fem dager tidlig i menstruasjonssyklusen for å piffe opp produksjon av hormoner. Det er effektivt, men en fjerdedel av kvinnene som har tatt det vil produsere mindre cervical mucus, som kan øke infertilitet snarere enn redusere den, bemerker Pregnancyloss.info. Dr. Mary Davenport påpeker at det er betydelige forskjeller i progesteron og østrogennivået hos kvinner som korrelerer til abort versus de kvinnene som har vellykkede svangerskap. Hun legger til at Clomid vil tynne slimhinnen i livmoren og redusere cervical mucus, men det finnes måter å motvirke disse problemene.

Velge hormonbehandling (HRT) hvis du er i overgangsalderen er et alternativ. Progesteron er inkludert i hormonpille, spesielt hvis du fortsatt har livmor. Progesteron arbeider for å motsette seg kreft spørre effekter som østrogen har på endometriet, eller livmorslimhinnen. I tillegg hjelper progesteron eliminere søvnløshet, reduserer angst og hjelper med å bevare og gjenoppbygge bein. Men husk at det er risiko forbundet med HRT.

bli informert om at når en gravid kvinne har vanskelig å opprettholde en graviditet, betyr progesteron tilskudd synes å være effektiv hvis det er gitt for en lutealfase defekt. Dette betyr at corpus luteum, som utvikler sammen med egg ved eggløsning, ikke produserer tilstrekkelige mengder av hormoner for å opprettholde en graviditet. I dette tilfellet er progesteron startet 48 timer etter eggløsning for å prøve å korrigere hormonsvikt.

Tenk at når progesteron nivåer slipp, kan dette skape problemer med kortikosteroid produksjon, i henhold til prosjekt-aware.org. Når progesteron avtar, hjernen og binyrebarken bør ta over produksjonen av progesteron, som er ment å være laget av eggstokkene; Men binyrene til mange kvinner er så utmattet at de ikke kan påta seg denne funksjonen.

Hint

  • Spør din lege om å ta progesteron. Det antas å være effektive i behandling av premenstruelt syndrom (PMS) og dens tilhørende humørforstyrrelser. Progesteron kan tas via en vaginal stikkpille eller rektal. Ikke mange kvinner bruker oral progesteron.
  • HRT har blitt assosiert med en øket risiko for brystkreft, demens og hjertesykdom.