Digidexo.com

Naturlig behandling for hormon ubalanse

En hormonell ubalanse forårsaker slike symptomer som hetetokter og nattesvette, irritabilitet og depresjon, uforklarlig vekttap eller gevinst, og tretthet. Reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for behandling av hormonelle ubalanser, men du foretrekker å bruke naturlige rettsmidler i stedet for syntetisk hormon erstatning terapi. Selv om ikke alle ubalanser kan behandles uten bruk av erstatning hormoner, kan symptomene bli administrert gjennom naturlige behandlinger.

Historie

Før advent av syntetiske hormoner, ble naturlig rettsmidler som brukes. Blant disse var urter klaseormedrue, brennesle, dong quai og soya. Disse urter inneholder fytoøstrogener. Fytoøstrogener er plantesammensetninger som etterligner østrogen finnes i menneskekroppen. Når kroppen ikke produserer nok østrogen, den vanligste årsaken til hormonell ubalanse, disse urtene forsyne kroppen med østrogenlignende stoffer, og dermed "lure" kroppen til å tro at hormonnivået er i balanse.

Typer

Men fytoøstrogener som finnes i disse plantene ikke "reset" skjoldbruskkjertelen eller stimulere hormonproduksjonen. De gjør lindre symptomer på overgangsalder, men hvis målet er å gjenopprette fruktbarheten, som i tidlig eggstokksvikt, kan urten mecafem være effektive.

Mecafem ikke inneholder fytoøstrogener. Det gjør imidlertid stimulere hypofysen og endokrine kjertler i produksjon. Østrogennivået er naturlig hevet, og så fruktbarheten kan bli gjenopprettet.

Men urter er ikke den eneste behandling for hormonell ubalanse. Akupunktur arbeider for å gjenopprette kroppens systemer ved å banke inn i kroppens energibaner. Den nøyaktige plassering av nåler realigns kroppens energier og gjenoppretter naturlige hormonnivåer. Fordi akupunktur er en vanskelig teknikk å kvantifisere, men vitenskapelige studier ikke bære dette ut. Bevisene av effektivitet er anekdotisk.

Meditasjon kan brukes til å behandle symptomer på hormonelle ubalanser, men det er ikke en kur. Mye som yoga og massasje terapi, kan meditasjon deg kontrollere påvirker av tilstanden. I tilfelle av menopause, kan dette være alt som er nødvendig.

Betraktninger

Menopause er en naturlig forekommende tilstand hos kvinner. Dette er naturens måte å beskytte eldre kvinner fra stress og krav av svangerskapet. Symptomene på menopause er en bivirkning av tilstanden. Administrerende symptomene er en passende behandling; menopause trenger ikke bli kurert.

Funksjon

Håndtere symptomer på hormonell ubalanse krever vanligvis en kombinasjon av behandlinger. Urteekstrakter og te ofte gi umiddelbar lindring, men noen, som klaseormedrue, kan bare brukes i opp til 6 måneder.

Hvis målet er langsiktig forvaltning og lindring av symptomer forårsaket av hormonell ubalanse, kan endringer i livsstil og kosthold være nødvendig.

Time Frame

Det mest naturlige behandling for hormonelle ubalanser begynner med diett. En diett av fisk, økologisk frukt og grønnsaker, fullkorn og rå matvarer opprettholder kroppens naturlige tilbøyelighet mot god helse og systemisk balanse.

Ved hjelp av riktig kosthold som baseline, legge til urtete og stress management teknikker til din daglige rutine. Stress management teknikker inkluderer trening, meditasjon og avslapping.

Disse valg av livsstil vil hjelpe til å redusere søvnløshet og tretthet, som i sin tur lindrer depresjoner og irritabilitet. De fremme riktig vekt og sirkulasjon, noe som i sin tur reduserer hyppigheten av hetetokter.

Over tid, et sunt kosthold og en diett av naturlige behandlinger undertrykke symptomer på hormonelle ubalanser.