Digidexo.com

Om blodsukker hos barn

Voksne og barn bruke de samme fysiske prosesser for å opprettholde blodsukkernivået. Fordi barn er mer følsomme for effektene av høye og lave nivåer, bør blodsukker hos barn overvåkes nøye.

Fakta

Hos barn, akkurat som hos voksne, nivået av sukker i blood-- glukose - reguleres av hormonet insulin, som er produsert av bukspyttkjertelen. Insulin flytter glukose fra blodet inn i cellene i kroppen, fyre opp muskler og kroppens systemer. Vanligvis denne prosessen er automatisk og balansert. I noen barn, er imidlertid prosessen avbrytes, noe som fører til blodsukkernivå som er for høyt eller for lavt. Enten ekstrem kan indikere eller forårsake helse-og atferdsproblemer.

Diabetes

Hvis et barns blod sukker øke til et farlig høyt nivå, kan det barnet har diabetes. De fleste barn med diabetes har type 1 diabetes, en autoimmun sykdom der bukspyttkjertelen produserer lite eller ingen insulin. Barn med diabetes må overvåke sine blodsukkernivået nøye, følge et balansert kosthold og ta insulin for å holde blodsukkeret på et normalt nivå. Hvis deres blod sukker bli for høy, risikerer de tåkesyn, besvimelse, koma og død.

Hypoglykemi

Hvis et barns blodsukkeret synker for lavt, vil kroppen være ute av stand til å skikkelig drivstoff selv. Denne tilstanden kalles hypoglykemi. Det kan forekomme hos barn med diabetes hvis for mye medisiner blir administrert eller hvis et måltid er savnet. Hvis et barn ikke har diabetes, da blodsukkeret kan falle på grunn av sult, en reaksjon på medisiner eller en stoffskiftesykdom som hyperinsulinism.

Behavior

Noen studier har knyttet økt blod sukker til atferdsproblemer hos barn. Mens ingen definitiv kobling mellom sukker og hyperaktivitet er funnet, kan økte sukker nivåer forårsake episoder av oppstemthet, angst og dårlig konsentrasjon. Det høye nivået av sukker i blodet fører til at kroppen for å frigjøre mer insulin. Kroppen kan overkompensere, skjønt, slippe for mye insulin, og forårsaker blod sukker for å slippe for lavt. Kroppen deretter utgivelser adrenalin å returnere blodsukkernivået til det normale. Dette kan føre til barns dårlig oppførsel, som hormonet adrenalin interesserer dem.

Betraktninger

Barn og voksne ikke håndtere brå endringer i blodsukkeret på samme måte. Barn er mer følsomme for effektene av både høye og lave blodsukkerverdier. Etter opplever høyt blodsukkernivå, barnas nivåer slipp mye lavere enn for voksne. Barn er mer påvirket av den adrenalinrush som følger lavt blodsukkernivå, så vel.