Digidexo.com

Slik Cure patellar senebetennelse

Patellar senebetennelse, eller hopperkne, er hevelse og betennelse i patellarsenen, som forbinder patella (kneskålen) til skinnebenet. Denne senen er viktig fordi det hjelper deg å flytte og utvide bena. Den primære årsaken til denne skaden er vedvarende stress på senen. Dette er svært vanlig hos idrettsutøvere som har aktiviteter for gjentatte hopping som i volleyball, basketball og fotball. Men det kan påvirke hvem som helst, og hvis den forblir ubehandlet kan det føre til degenerering av patellarsenen.

Bruksanvisning

•  Sørg for å hvile skadet kneet. En du har blitt diagnostisert med patellar senebetennelse, er det svært viktig at kneet være uthvilt så snart som mulig. Unngå aktiviteter som vil forverre den. Enhver unødig stress eller bevegelse vil gjøre tilstanden verre og forlenge restitusjonstiden.

Påfør en ispose til det berørte kneet. Kulden vil hjelpe kontroll hevelse, betennelse og blødninger. Din sene kan fungere normalt når hevelse og betennelse er redusert. Påfør ispose umiddelbart etter skaden eller diagnose. Bruk 20 minutter to ganger daglig eller ved behov.

Ta en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner som Naprosyn, Motrin eller dets generiske, ibuprofen. Disse bidrar nedgang hevelse og smerte. Sørg for å lese og nøye følge instruksjonene før du tar medisinen.

Bruk et kne band eller støtte for den skadde kneet for å minske smerten forbundet med patellar senebetennelse. Snakk med legen din for å finne ut hvilke kneet band eller støtte er best for deg.

Begynn tøyningsøvelser når du kan gjenopprette. Tøye leggen, må quadriceps og hamstrings gjøres som en oppvarming før du gjenoppta aktiviteter. Komme inn i vanen med å strekke når symptomene avtar vil hjelpe til med å hindre en gjentakelse av patellar senebetennelse.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege før du prøver selv-behandling for kneskader.