Digidexo.com

Nursing Diagnosis: Forsinket Kirurgisk Recovery

Nursing Diagnosis: Forsinket Kirurgisk Recovery


Forsinket kirurgisk utvinning er definert som en forsinkelse i en pasients bedring etter et kirurgisk inngrep slik at pasienten tar lengre tid enn forventet å være i stand til å ta vare på seg selv.

Kjennetegn

Det er flere definerende karakteristika som fører til en diagnose av forsinket kirurgisk utvinning. En av de viktigste egenskapene er hvis pasienten har å utsette eller utsette retur til jobb eller gjenoppta normale aktiviteter i hjemmet. Et annet kjennetegn er hvis pasienten oppfatter at han trenger mer tid til å komme seg. Den tredje kjennetegn er hvis pasienten trenger hjelp til å fullføre egenomsorg aktiviteter.

Medvirkende faktorer

Faktorer som bidrar til forsinket kirurgisk utvinning omfatter dårlig sårtilheling på stedet av operasjonen, samt rapporter om smerter og problemer med å bevege seg rundt. Videre, hvis pasienten opplever tap av matlyst og kvalme, kan dette forsinke kirurgisk utvinning.

Alternativ definisjon

Forfatteren av Nursing Diagnosis: Søknad til Clinical Practice bemerker at diagnosen forsinket kirurgisk restitusjon ikke er tilstrekkelig utviklet for klinisk bruk. Hun anbefaler å bruke alternative diagnoser, for eksempel Self-Care Deficit eller akutte smerter.