Digidexo.com

Complex Regional Pain Syndrome & hypnic Jerks

Hypnic rykk er ufrivillige muskelrykninger som oppstår i den fasen mellom å være våken og sovner. Hypnic rykk tyder ikke på noen problemer. Komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS) er en sjelden tilstand som påvirker armer eller ben; det fører til verkende, brennende smerter. Den er kategorisert i type en og type to. Behandling er tilgjengelig og remisjon er mulig når behandles tidlig. Disse forholdene er ikke i slekt.

Hypnic Jerks

Hypnic rykk oppstå når du er overgangen fra våkenhet til søvn. Du kan føle en ufrivillig rykk eller annet sted i kroppen din, eller ha følelsen av å falle. Du er mer sannsynlig å oppleve dem hvis du har uregelmessig søvnmønster eller har vært søvnmangel. Å få nok søvn og å etablere bedre søvnvaner kan redusere forekomst.

Årsaker til CRPS

Type 1 CRPS oppstår etter en sykdom eller skade som ikke påvirke nervene direkte. Dette utgjør 90 prosent av tilfellene.

Utbruddet av type 2 men følger en klar nerveskade. De vanligste årsakene bære kraftige traumer til berørte lem, som et skuddsår. Andre mulige årsaker inkluderer kirurgi, hjerteinfarkt, infeksjoner og frakturer. Det medisinske miljøet er fortsatt ikke sikker på hvordan disse sammarbeids utløse tilstanden.

Symptomer på CRPS

Intense smerter i armer, ben, hender eller føtter er det primære symptom. Du kan også oppleve en brennende smerte, hud følsomhet, endringer i huden temperatur, farge og tekstur, stive, hovne ledd og redusert mobilitet i det berørte området.

Komplikasjoner av CRPS

Når behandles tidlig, kan CRPS være vellykket. Hvis ikke, kan visse komplikasjoner oppstår. Muskelsvinn i den berørte lem er mulig hvis stivhet eller smerte hindre regelmessig bevegelse. Kontraktur, som innebærer alvorlig innstramming av musklene, kan få det berørte området for å flytte inn i en fast posisjon. Det kan også spre seg til andre deler av kroppen.

Behandling av CRPS

Hvis du begynne behandlingen i løpet av de første månedene av symptomene dukker opp, kan du oppleve betydelig lettelse eller remisjon.

Legen din kan gi deg ett eller flere av følgende medisiner som brukes for behandling av denne tilstanden. Visse antidepressiva og krampestillende medisiner behandle nerve smerte; de inkluderer amitriptylin og gabapentin. Kortikosteroider og narkotiske smertestillende midler er også et alternativ. Narkomane er ikke egnet hvis du har en historie med narkotikamisbruk eller lungeproblemer siden de forstyrrer lungefunksjon. Aktuelt smertestillende midler som lidokain kan behandle smerter og følsomhet.

Enkelte behandlinger kan også gi lindring. Ved hjelp av varme og kalde omslag kan lindre smerte og hevelse; velge hvilken gir mer lettelse. En fysioterapeut kan vise deg øvelser for å bedre utvalg av bevegelse. Legen din kan også sette inn små elektroder langs ryggmargen. De små elektriske strømmer gi smertelindring.