Digidexo.com

Tegn at noen er avhengige av narkotika

Tegn at noen er avhengige av narkotika


En person som lider av narkotikaavhengighet føler en overveldende behov for å bruke vanedannende stoffer, og kan gjøre det til tross risikoen for å miste arbeidsplasser, boliger og selv familie. Rusmisbrukere ofte føre til skade på familie og venner fordi disse menneskene omsorg for overgriperen. Å vite at en person er på narkotika og tilby nyttige ressurser kan være starten på bedringens vei.

Fysiske tegn

En stoffmisbruker kropp viser ofte fysiske tegn på misbruk. Øynene kan endre seg. For eksempel kan elevene se mindre eller større enn normalt, og det hvite i øyet kan være farget rød, eller se blodsprengte. En plutselig vektøkning eller tap og endringer i appetitt er indikatorer. Personlig pleie vaner kunne minske. Utydelig tale og manglende koordinering er begge grunner til å mistenke narkotikabruk eller misbruk.

Atferdsmessige tegn

Hvis du mistenker at noen av narkotikamisbruk, se for atferdsledetråder til mulig bruk. Personen kan ha hemmelighets atferd og forlate hjemmet på ulike timer for uforklarlige og uklare grunner. Personens ytelse på jobben eller skolen kan plutselig bli dårlig, og han kan gå glipp av jobb eller skole oftere. Å være sent eller treg ofte er også et tegn, spesielt hvis hun var alltid i tide før. Endre venner og henge ut flekker er også et rødt flagg.

Psykologiske Signs

En narkoman eller noen misbruker narkotika viser psykologiske symptomer på problemet. Han kan vise sterke endringer i personlighet eller holdning, plutselig blir gretten eller lykkelig uten noen åpenbar grunn. Humørsvingninger, irritabilitet og utbrudd er alle vanlig i narkomane som er tider på hyperaktivitet og svimmelhet. Å være sløv og perioder med mangel på motivasjon er felles med mange narkotikabrukere. Å være redd eller engstelig er også et tegn på mulig bruk av narkotika.

Andre tegn

Ofte en person misbruker narkotika kan ha økonomiske problemer og stjele eller låne penger fra familie eller venner. Hvis du mistenker at noen av å bruke narkotika, observere vedkommendes økonomiske situasjon. En narkoman vil også være hemmelighetsfull med uforklarlige turer og fravær fra hjemmet. Narkomane kan være misbruker andre stoffer som alkohol eller innrømme en liten mengde av narkotikabruk. Du legger kanskje merke mangler reseptbelagte medisiner i hjemmet ditt hvis personen misbruker reseptbelagte legemidler som smertestillende.