Digidexo.com

Langsiktige fysiske effektene av alkohol

De langsiktige virkningene av alkohol på menneskekroppen er mange. Hjerne, hjerte, lunger, lever, fordøyelsessystemet og skjelettsystemet alle påvirkes negativt ved langvarig alkoholforbruk. Selv reproduksjonssystemet kan lide av langvarig bruk av alkohol, som har evnen til å føre til ulike tilstander og sykdommer, hvorav mange har potensial til å være dødelig.

Effekter på leveren

Mye drikking kan føre til en tilstand som kalles alkoholisk hepatitt, noe som fører til at leveren til å bli betent. Appetitt kan bli svekket, og noen med denne sykdommen har smerter i mageområdet som alkoholens effekter ødelegge friske leverceller. Oppkast og kvalme er vanlige symptomer som er gulsott, en gulfarging av hud og øyne som er fremskyndet av leverens manglende evne til å fungere korrekt. Dette kan til slutt føre til hepatitt levercirrhose, en sykdom hvor det organ blir arrete utover reparasjon og til slutt opphører å fungere. Leversvikt fører til død over tid.

Effekter på hjernen

Hjernens funksjon er ekstremt svekket av langvarig alkoholforbruk. Kontinuerlig bruk av alkohol vil ha negative effekter på de deler av hjernen som er ansvarlig for å kontrollere atferd. Hukommelse, koordinasjon og evnen til å konsentrere vil svekkes som alkohol første presser og deretter gradvis dreper hjerneceller. Humørsvingninger som kan føre til følelsesutbrudd er ofte sett. Sanser som smak, syn, hørsel og selv lukten vil alle bli svekket etter hvert. Reaksjonstiden vil også lide, og det vil være en merkbar tap av smerteopplevelse.

Effekter på fordøyelsessystemet

Fordi alkohol kan bidra vesentlig til betennelse i mageslimhinnen - en tilstand som kalles gastritt - det kan være en direkte årsak til gastrointestinale problemer. Tarmen og tykktarms er også sårbare for alkoholens effekter på sine fôr, med det resultat at en problemer med å absorbere og bryte ned mye behov for næringsstoffer. Bukspyttkjertelen er utsatt for alkoholskader, med betennelse i dette vitale organ mulig. Hormonproduksjonen i bukspyttkjertelen kan bli svekket, og sykdom i bukspyttkjertelen, som pankreatitt, kan utvikle seg.

Effekter på hjertet

Tung drikking er dårlig for en persons hjerte, som høyt blodtrykk kan føre til. Hjertemuskelen blir fortykket over tid fra virkningene av alkohol og setter orgelets blodpumpende evne i fare. Alkohol øker sjansene for hjertesvikt og slag, bringer om forhold som uregelmessig hjerterytme og unormal hjerterytme, og bidrar til slike ting som en senket antall hvite blodlegemer. Dette gjør en persons sjansene for bekjempelse av smitte mye mindre enn hvis alkohol ikke var til stede i systemet. Anemi og unormal clotting av blod kan også spores tilbake til den langsiktige effekten av alkohol hos noen mennesker.

Andre langsiktige effekter

Lungene er ikke immune mot de langsiktige virkningene av alkohol. En redusert motstandskraft mot lungeinfeksjoner kan forekomme i stordrikkere, som også er i fare for oppkast og aspirere på det fordi deres brekningsrefleksen vil bli alvorlig kompromittert. Dette kan føre til lungebetennelse og død fra kvelning. En rekke typer kreft har vært forbundet med de langsiktige virkningene av alkohol, inkludert kreft i munn, leppe, svelg, spiserør, lever, tykktarm og endetarm. Alkohol kortslutninger en persons evne til å være i stand til å absorbere nok kalsium, med tynnere og svakere bein et resultat. Dette kan føre til muskelsmerter og svakhet, sammen med artritt og ledd misdannelse. I menn, forstyrrer alkohol med sperm og testosteron produksjonen, noe som kan føre til impotens. Hos kvinner kan menstruasjonssykluser bli berørt, som leveren har en hard tid metabolizing østrogen på grunn av alkoholens effekter.