Digidexo.com

Hvorfor Betyr spise riktig og trene gi deg energi?

Hvorfor Betyr spise riktig og trene gi deg energi?


Du har sikkert opplevd effekten av downing for mye junk food og hopper over treningen. Mangel på mosjon og usunn mat kan gjøre deg svak og sliten. På den annen side kan lage næringsrik mat valg og montering i mye fysisk aktivitet øke energinivået. Sunne livsstilsvalg også beskytte din helse og bistand i vektkontroll.

Karbohydrater Konverter til Energy

Mange mennesker viker unna karbohydrater i frykt for at de vil få vekt. Hver gang du spiser for mange kalorier, er du i fare for å sette på pounds. Men konverterer kroppen karbohydrater til glukose for energi, slik skimping kan føre til tretthet. MayoClinic.com foreslår å få 45 til 65 prosent av det daglige kaloriinntaket fra karbohydrater. Ikke alle karbohydrater er skapt like, skjønt, og du må velge kvalitet karbohydrater som kommer fra næringsrik mat. Dette betyr hoppe brus, godteri og dessert og optisk for frisk frukt, hele korn og stivelsesholdige grønnsaker, som poteter, bønner, erter og mais. Noen av disse mat også inneholde jern, noe som bidrar til friske energinivå.

Spise Høyre øker din næringsinntak

Hvis du holder deg til en godt balansert måltid plan som består av en rekke matvarer fra hver matvaregruppe, vil du har vedvarende energi utover dagen, bemerker NHS Choices nettstedet. Hoppe over måltider betyr at du kanskje ikke får nok næringsstoffer i kostholdet ditt, som kan la deg mangel på energi. Noen som hopper frokost, for eksempel, kan være trøtt før lunsj tid ruller rundt, men er sannsynlig å oppleve en økning i energi etter et måltid. Tre måltider og et par snacks, plassert med jevne mellomrom gjennom dagen, er ideell for å holde energien oppe og din næringsinntak tilstrekkelig.

Trening øker blodgjennomstrømningen

Sitter rundt kan slappe av etter en lang dag, men får opp og flytte øker energi slik at du kan fullføre oppgaver eller bare komme gjennom resten av arbeidsdagen. Fysisk aktivitet øker blodstrømmen til vevene, for derved å øke mengden av oksygen og næringsstoffer som er tilgjengelige for bruk som energi, i henhold til American Council on øvelsen. Bare 20 minutter, tre dager per uke, er nok til å gjøre triks. Anbefaler imidlertid US Department of Health and Human Services at voksne får minst to og en halv time med trening hver uke for maksimal effekt.

Øvelse Øker Endurance

Hvis du ikke er vant til å trene regelmessig, og legger det til rutine forbedrer utholdenhet og øker muskelstyrke, ifølge MayoClinic.com. Å ha en større utholdenhet betyr at du kan trene lenger og vil ha mer energi til å få fysiske oppgaver gjort, for eksempel hefting dagligvarer, uten å gi etter for tretthet. Å være sterk og i god fysisk form, gjennom en kombinasjon av trening og sunn mat valg, gir kroppen din den energien den trenger for å gå på jobb, ferdig husarbeid og leke med barn eller kjæledyr.