Digidexo.com

Er det mat som gjør at du føler deg glad?

Er det mat som gjør at du føler deg glad?


Hvis du føler deg blå, se til din diett for å slå den misbillige opp ned. Enten du lider av en "Blåmandag" eller en regntung himmel har du nedfor, kan enkelte matvarer påvirker hjernens kjemi og hjelpe deg til å føle mer munter. Hvis du mistenker at din moodiness kan skyldes klinisk depresjon, men kosthold vil ikke gjøre mye av en forskjell - se helsepersonell for mer betydelig behandling.

Lykkelige karbohydrater

Hvis du ønsker å føle deg gladere, ikke gå på en lav-karbo diett. Når uviktig aminosyren tryptofan går hjernen din, det øker mengden av serotonin syntetisert, og med det øker humøret. Tryptofan kommer fra protein, men andre aminosyrer har en enklere tid å komme inn i hjernen. Ved å forbruke sunne karbohydrater, som hele korn, frukt, grønnsaker og belgfrukter, hjelpe deg mer tryptofan inn i hjernen ved å eliminere konkurrentene.

Ettermiddag Pick-Me-Up

Når blodsukkeret dips rundt 15:00, og du føler grinete, å snack på protein forbedre humøret. Dr. Marcelle Pick, forfatter av "Er det meg eller mine hormoner?" forteller CNN Health at han anbefaler en halv eple smurt med mandel smør eller gulrøtter og hummus. Proteinet vil stabilisere blodsukkeret, noe som igjen vil forbedre humøret. Du kan også snack på en banan, som inneholder 10 milligram av dopamin, et hormon som fordeler humøret.

Sukker: Den gode og den onde

Nibbling på sjokolade kan gjøre deg lykkeligere, men ikke overstadig på sukker i jakten på gleden. En studie publisert i 2013 i "Journal of Pharmapsychology" fant de som forbrukes tilsvarende 1,5 gram av mørk sjokolade var roligere og mer innhold enn de som ikke gjorde det. Kakao i sjokolade øker serotonin. Å spise for mye enkle sukker, derimot, forårsaker svingninger i humør, som kan gjøre deg irritabel.

Vennlig Fish

Forbruker omega-3 fettsyrer kan bidra til å lindre symptomer på depresjon og flate ut humørsvingninger, ifølge University of Maryland Medical Center. De som tar omega 3 sammen med reseptbelagte antidepressiva rapportere en større bedring i symptomer sammenlignet med dem som ikke gjør det. Fet fisk, som laks og tunfisk, er rike på omega-3 fettsyrer.