Digidexo.com

Hvordan virker Colon Cancer påvirke kroppen?

Hvordan virker Colon Cancer påvirke kroppen?

Colon Cancer Oversikt

Mens årsaken til tykktarmskreft er fortsatt ukjent, er så kur. Tykktarmskreft er en av de dødeligste former for kreft, andre i rang til lungekreft, som har hevdet at de fleste ofrene de siste årene. Leger jobber kontinuerlig for å lære mer om tykktarmskreft, behandlingstilbud og risikofaktorer, som nesten 50.000 mennesker er sagt å dø av tykktarmskreft hvert år og en annen 149 000 diagnostisert, Effektene av tykktarmskreft på kroppen er knapt synlig i begynnelsen stadier , men rutine endetarms eksamen kan hjelpe med tidlig oppdagelse og forbedre en persons sjansene for utvinning. Hvis det oppdages tidlig nok, har tykktarmskreft en kur rate på ca 90 prosent. Men hvis tykktarmskreft går ubehandlet, kan effekten på kroppen være ødeleggende.

Detection

En human kolon utgjør det meste av tykktarmen, som typisk er ca. 5 meter lang. Tykktarmen er mellom tynntarmen på toppen av det og endetarmen under den. Tykktarmen jobb er å samle mineraler fra ufordøyd mat kilder, etterfulgt av en transformasjonsprosess der ufordøyd mat blir til ekskreter som elimineres fra kroppen gjennom endetarmen. For en frisk person, vil denne prosessen være konsekvent og uten avbrudd. Men med nærværet av en ondartet tumor, eller polypp, kan rollen til kolon blir nedsatt. Av denne grunn, endetarms eksamen, ellers kjent som koloskopier, er den første forsvarslinje mot kamptykktarmskreft. Tilstedeværelsen av polypper er synlig i endetarms eksamen, der de kan bli fjernet og sendt til biopsi for å finne ut om de er kreft. Årlig followup eksamener etter utseendet av polypper er et must.

Tidlig Stage Symptomer

I begynnelsen stadier av tykktarmskreft, kan milde symptomer oppstår, slik som uforklarlig vekttap, ekstrem tretthet, avføringsendringer og anemi. Mens forstoppelse er en annen vanlig tidlig symptom løs avføring kan være så godt. Kolon polypper kan hindre passasje av avføring forårsaker forstoppelse, men klemme av avføring av en polypp kan føre til at det å bryte opp og vises tynn. Denne situasjonen kan også føre til ubehagelig magekramper. Blood slippes i avføringen kan også være en indikasjon på kreft i tykktarmen. Polypper kan blø, forårsaker en blodig avføring som kan variere i nyanser av lys til mørk rød. Den lysere blodet, jo nærmere polypp er å rektum.

Late Stage Symptomer

Tykktarmskreft som har kommet til de siste stadier av sykdommen kan påvirke andre deler av kroppen. Kreftceller kan begynne å trenge nærliggende vev og spre seg til andre organer, blodet og lymfesystemet. Når dette skjer, kan cellene begynner å produsere polypper eller tumorer i andre deler av kroppen. Behandlingen er mulig, men resultatet er mindre effektive enn tidligere stadium intervensjon.

Behandlinger og forebygging

Behandlinger som effektivt vil kjempe lcolon kreft i senere stadier blir kraftig det forskes. Fjerningen av polypper gjennom kirurgi er en behandling som vanligvis utføres, sammen med kjemoterapi og strålingsterapi. Endringer i livsstil blir også undersøkt for å undersøke deres forebyggende muligheter. En diett høy i frukt og grønnsaker, sammen med daglig mosjon og økt vitamin og mineral inntak, antas å tilby muligheten for å minske sjansene for å anskaffe tykktarmskreft.