Digidexo.com

Ideer for Soft Måltider for folk med tannproblemer

Ideer for Soft Måltider for folk med tannproblemer


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, tannråte påvirker barn mer enn noen annen kronisk sykdom, og en tredel av voksne har ubehandlet tannråte og én av sju har tannkjøttsykdom. Dårlig tannhelse Grenser mat alternativer, noe som gjør det vanskelig å tilberede og spise en balansert og variert kosthold. Imidlertid kan apparater som en food prosessor, kjøttkvern eller blender bidra til å skape sunne og næringsrike myke måltider.

Frokost

Havregryn, eggerøre eller kokte egg, kremen av hvete og havregrøt er myk mat å spise til frokost. Du kan også innlemme frukt i kostholdet ditt ved å lage en mango frukt smoothie. I en blender, kan du kombinere en fersk eller frossen banan, en halv kopp hver av frossen mango og ananas, en kopp appelsinjuice og seks oz med vanlig eller vanilje yoghurt. Blande inntil blandingen er glatt eller har nådd den ønskede konsistens.

Lunsj

Hummus og brun ris er en rask og sunt måltid å spise til lunsj. Du kan forberede hummus ved å kombinere en 15 oz kan av kikerter, også kjent som kikerter, to hakket hvitløkfedd, en ts malt spisskummen, en ss olivenolje og en halv ts sort pepper i en food prosessor. Bland ingrediensene til en jevn røre. Andre alternativer for lunsj inkluderer moden avokado, tunfisk, peanøttsmør smørbrød, pasta med tomatsaus eller grønnsak eller tomatsuppe.

Middag

Myke måltider til middag kan inneholde kjøtt som bakt fisk eller kjøttdeig. Serveres med kokte grønnsaker som spinat, grønne erter, grønnkål og korn, makaroni og ost eller potetmos. Belgfrukter eller bønner og linser skape myke måltider som gir både fiber og proteiner. For eksempel, svarte bønner og ris er et næringsrikt måltid som inneholder løk, hvitløk, tomater, mais, spisskummen og koriander. Den inneholder 307 kalorier, 15 g protein og 12 g fiber.

Snacks og Desserter

I stedet for å unngå snacks og desserter, spise myke alternativer som eplemos, yoghurt, en banan eller appelsin og iskrem, frossen yoghurt, pudding eller sauser, hhv. Du kan lage din egen eplemos i 10 minutter ved hjelp av et eple corer, sitronsaft, sukker og kanel. I tillegg kan lage paier til dessert gi en mulighet til å spise hardere frukt som fersken eller epler.

Tips

For å skape sunne myke måltider, planlegge fremover. Hold oversikt over alle de mat tilberedt slik at du kan kombinere dem på ulike måter i løpet av uken. Innlemming myke mat alternativer som en del av familiens samlede kostholdet kan eliminere ekstra mat forberedelse og gi en mulighet for de med tannproblemer å spise med hele familien.