Digidexo.com

Chiropractic behandling for en herniated disk

En herniated disk er en smertefull tilstand som kan behandles på mange forskjellige måter, blant annet medisiner, fysioterapi og kirurgi. Vanligvis de fleste leger og pasienter prøver å utmatte noninvasive behandlinger før operasjonen. Kiropraktisk behandling er en ikke-invasiv, nonsurgical form for behandling som kan hjelpe lindre smerten av en herniated disk.

Herniated disk

Ryggsøylen består av ryggvirvler. Mellom ryggvirvlene er ryggsøylen. Disse ryggsøylen har en ytre ring kalt ringrommet fibrosus, som er bygget opp av lameller - en hard, men fleksibel kropp - og en midtring kalt nucleus pulposus, som består av en gel-lignende stoff laget av vann og kollagen. Disse diskene oppfører seg som en pute eller en støtdemper i mellom ryggvirvlene. De holder ryggvirvlene fra å gni mot hverandre eller bumping inn i ryggmargen. Disse ryggsøylen kan bli skadet eller forskjøvet som følge av alder eller skade. En brokk disk oppstår når intervertebral disken har blitt mindre elastisk eller skadet, og deretter begynner å sprekke eller det forskyves ut av sin normale beliggenhet.

Symptomer på en herniated disk

En herniated disk kan forårsake mange symptomer avhengig av alvorlighetsgraden av prolaps. En skarp skyting smerte er vanligvis den primære symptom. Pasienten kan også oppleve nummenhet, prikking og muskelsvakhet. Disse symptomene er et resultat av nerve irritasjon fra de fordrevne intervertebral disk. Noen pasienter selv opplever tarm og blæreproblemer.

Chiropractic behandlinger

Kiropraktisk behandling er en hands-on terapi levert av en lege av chiropractic. De mener at når en ryggvirvel er ut av stilling med resten av ryggraden - kalles en subluksasjon - det kan føre til en rekke helseproblemer. Kiropraktikk behandlinger medføre spinal manipulasjon for å sette de berørte ryggvirvlene manuelt tilbake til sin rette plass. Mange kiropraktorer bruke hendene til å produsere disse manuelle bevegelser og andre bruker en rekke verktøy for å oppnå samme mål.

Spinal Dekompresjon Therapy / fleksjon Distraksjon Therapy / Vertebral Axial Dekompresjon

Dette er en kiropraktisk behandling som er oftest brukt til å behandle herniated disker. Det går under mange navn, og er utført i mange former. Den grunnleggende forutsetningen bak behandlingen er at pasienten ligger på en spesiell bord som vil levere fokusert trekkraft til det skadde området. Pasienten er festet til maskinen, slik at traction bare påvirker det berørte området. Denne trekkraft skaper et vakuum inne i disken, og gjør det mulig for en del av disken som hadde brokk å bli trukket på plass. Dette er en langsom prosess. Pasienten vil trenge flere behandlinger for å bestemme om behandling vil fungere.

Bekken Blokkering

Bekken blokkering er en annen kiropraktisk teknikk som brukes for herniated disker. Før kiropraktor ved hjelp av denne metoden, gjennomgår pasienten ortopediske og nevrologiske undersøkelser for å identifisere den eksakte områder av skade. Kiropraktoren stiller spesielle kile puter under brukerens bekken og utfører deretter en mild spinal manipulasjon for å behandle herniated disker.