Digidexo.com

Komplikasjoner av Meningitt

Hjernehinnene er vev som omslutter og beskytter hjernen og ryggmargen. Virus- eller bakterieinfeksjoner forårsaker betennelse i hjernehinnene, en tilstand kjenner og hjernehinnebetennelse. Noen tilfeller av hjernehinnebetennelse kan utvikle komplikasjoner forbundet med skader på hjernen. Døvhet, synsproblemer, og motoriske problemer er komplikasjoner i alvorlige tilfeller. Behandling med antibiotika for bakteriell meningitt er meget effektiv. God hygiene og forholdsregler i gruppeinnstillingene er nøkkelen til å hindre hjernehinnebetennelse.

The Brain og hjernehinnene

Som den mest vitale organ i menneskekroppen og på midten av nervesystemet, er hjernen som er beskyttet av skallen, hjernehinnene, og cerebrospinalvæske. Hjernehinnene er lagene av banelignende vev som dekker innsiden av skallen uten å komme i kontakt med hjernen. Faktisk hjernen nesten "flyter" i cerebrospinalvæsken. Cellene i hjernen er så skjøre at en hvilken som helst kontakt med hjernehinnene eller skallen kan forårsake skade.

Meningitt

Meningitt er betennelse i hjernehinnene på grunn av infeksjon. Infeksjon i hjernehinnene kan være viral eller bakteriell. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, enterovirus er de vanligste virusene som forårsaker hjernehinnebetennelse, og Neisseria meningitidis er den vanligste bakterielle årsaken. Virus og bakterier kan reise til hjernehinnene gjennom blod, eller de kan migrere fra nesegangene til kraniet.

Komplikasjoner

Noen alvorlige komplikasjoner kan skje når hjernen blir skadet av de betente hjernehinnene. Dette skjer når mellomrommet mellom hjernen og hjernehinnene blir redusert, og det er kontakt mellom de to. Fordi hjernehinnene strekke seg utover hjernen og i ryggmargen, kan en stiv nakke eller smerter i ryggen oppleves av noen med hjernehinnebetennelse sammen med feber, hodepine, kvalme og atferdsendringer.

Hvis det er alvorlige traumer til hjernen av hjernehinnebetennelse, kan langsiktige komplikasjoner som døvhet, synsproblemer, eller problemer med finmotorikk bevegelse oppleves. I sjeldne tilfeller av hjernehinnebetennelse fra pneumokokker, en type bakterier, bakterier kan migrere til hender og føtter og forårsake blodpropp å utvikle seg i ekstremiteter. Dette kan føre til amputasjon av lemmer. Dessuten opplevde høy feber med hjernehinnebetennelse kan forårsake skade på andre organer.

Behandling

Viral hjernehinnebetennelse krever sjelden noen behandling utover støttende behandling for symptomene. På den annen side, bakteriell meningitt krever intensiv og umiddelbar antibiotisk terapi for å forebygge ytterligere komplikasjoner. Typen og dose av antibiotika er avhengig av type av bakterier som forårsaker meningitt. For å finne årsaken, vil leger utføre en spinalpunksjon (spinalpunksjon) for å hente ut noe cerebrospinalvæsken og sjekke det for bakterier og hvite Bloods celler (et tegn på infeksjon).

Forebygging

For tiden er det vaksiner mot N. meningitides, Haemophiluus influenzae serotype b (Hib) og Streptococcus pneumonia, de tre bakteriearter som forårsaker den mest antall bakteriell meningitt tilfeller. Vaksiner mot vanlige virussykdommer også bidra til å forhindre hjernehinnebetennelse fra de virus. Riktig hygiene går langt i å forebygge hjernehinnebetennelse. I gruppeinnstillinger, for eksempel sovesaler og sykehjem, er det viktig ikke å dele elementer som har kommet i kontakt med andres spytt eller rennende nese. De to kroppsvæsker bære en høy belastning av meningokokkbakterier og får skylden for mange av de rapporterte hjernehinnebetennelse utbrudd.