Digidexo.com

Fedme hos barn i skolealder

Mens det er ikke gitt at alle overvektige barn kommer til å vokse inn i en overvektig voksen, usunne matvaner som utvikler seg i unge har en høyere enn gjennomsnittlig sjanse for frierføtter fedme og relaterte sykdommer med passering av år.

Betydning

Ifølge statistiske studier av den amerikanske Fedme Association, antall overvektige barn mellom seks og 11 har mer enn doblet siden 1980, og hastigheten hos ungdom er tredoblet. Dette betyr cirka 20 prosent av ungdommene er over den anbefalte vekten for deres aldersgruppe.

Effekter

Ifølge National Institutes of Health, har det økende antall overvektige barn resulterte i en økning av tilfeller av type 2 diabetes, høyt blodtrykk, astma, ortopediske problemer, hjertesykdom og høyt kolesterolnivå - alvorlige helsemessige forhold som er gjennomført i voksen alder.

Faktorer

Noen av årsakene til barndommen fedme omfatter arvelighet, minimal fysisk aktivitet, tilgang til høy-fett og / eller sukkerholdig snacks, og familiens spisestue som fokuserer på forbruk av fast food. I tillegg har spredning av videospill og utfasing av tidligere obligatorisk kroppsøving klasser på skolene kombineres for å lage stillesittende livsstil for studenter.

Psykologiske betraktninger

Barn som er overvektige ofte har problemer med selvtilliten på grunn av latterliggjøring av kolleger og andre. Dette i sin tur påvirker deres evne til å lære, fokusere og sette mål. Som voksne er det mindre sannsynlig å være høye achievers og kan være utsatt for depresjon.

Forebygging / løsning

I tillegg til å oppmuntre regelmessig mosjon, er det påhviler foreldre til å overvåke barnas porsjoner, lese produkt etiketter, lage sunne valg når du spiser ute og planlegger næringsrik menyer.